Manufaktura Kosmetyczna - Wysyłka Gratis

Manufaktura Kosmetyczna - Nowości

Manufaktura Kosmetyczna - Promocje

Manufaktura Kosmetyczna firma godna zaufania

Olej z Bawełny

olej-z-nasion-bawelny
Nowości
olej-z-nasion-bawelnyolej-z-bawelny
5 5 1 Product
10,00 PLN
Pojemność:

Olej z nasion bawełny

Olej z nasion bawełny jest tłoczony na zimno i rafinowany

INCI: GOSSYPIUM HERBACEUM SEED OIL

Olej z nasion bawełny tłoczony na zimno i poddawany jest procesowi rafinacji w celu usunięcia obecnych w oleju substancji obronnych–gossypolu, chroniących roślinę przed insektami i roślinożercami.

O przydatności oleju z nasion bawełny jako surowca kosmetycznego decyduje jego skład, bardzo wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), kwasu palmitynowego, kwasu stearynowego oraz naturalne tokoferole czyli Witamina E.

Olej z nasion bawełny dedykowany jest do skóry ciała i włosów. Przeznaczony głównie do do wrażliwej i alergicznej skóry oraz rozdwajających i suchych końcówek włosów.

Stosowany w większości rodzajach kosmetyków, przeznaczonych głównie do skóry suchej, wrażliwej i dojrzałej.

Olej z nasion bawelny

Olej z nasion bawełny

działa regenerująco, zmiękczająco, wygładzająco i nawilżająco na skórę, na której powierzchni tworzy w początkowym momencie delikatny film, ograniczając w ten sposób nadmierne odparowywanie wody z naskórka.

Włosom przywraca miękkość, blask i piękny, delikatny naturalny wygląd. Olejek z nasion bawełny ma zdolność eliminowania wolnych rodników.

Działa nawilżająco, regenerująco. Na skórze pozostawia efekt wygładzenia i zmiękczenia.

Polecany do włosów porowatych, łamliwych z rozdwajającymi końcówkami. Podczas pielęgnacji włosów ma działanie natłuszczające, zmiękczające i nadające połysk.

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą naturalnych surowców kosmetycznych.

11,00 PLN Olej Neem

Mail: kontakt@manufakturakosmetyczna.pl

Siedziba:  ul. Kleczewska 32  01-826 Warszawa

Telefon: 516 410 345