Olej z Pestek Wiśni

Olej z pestek wisni
Olej z pestek wisniolej z wisni
12,00 PLN
Pojemność:

Olej z Pestek Wiśni, zimnotłoczony, nierafinowany

INCI: PRUNUS CERASUS SEED OIL

Olej z pestek wiśni posiada lekką konsystencję i jest bardzo delikatny lekko marcepanowy zapach. Łatwo się wchłania przywracając skórze blask i elastyczność. Fantastycznie zmiękcza i ujędrnia skórę przy okazji likwidując zrogowacenia.

Właściwości

Zawarta w oleju z pestek wiśni antyoksydacyjna witamina E i witamina A wspomaga walkę z czasem, odżywia, wzmacnia naczynka i chroni przed promieniami UV.

Olej z pestek wiśni, nierafinowany i tłoczony na zimno to naturalny kosmetyk do pielęgnacji każdego typu skóry i włosów.
Może być stosowany do olejkowania całego ciała i włosów bez konieczności rozcieńczania, jak również do masażu i wzbogacania innych surowców kosmetycznych.


Dzięki bogactwu nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 6 i omega 9, świetnie nawilża i zmiękcza skórę.
Olej z wiśni ma właściwości antyoksydacyjne, regenerujące i kojące.
Naturalnie występująca w pestkach wiśni witamina B17 sprawia, że olej z pestek wiśni obok oleju z pestek moreli i oleju z konopi jest narzędziem do walki z nowotworami.

Wisnia

Stosowanie

Olej z wiśni wspaniale sprawdza się w przypadku cery dojrzałej oraz wiotkiej. Ze względu na lekką, niezapychającą porów formułę oraz właściwości przeciwzapalne jest stosowany do walki z trądzikiem.
 

Zalecane jest stosowanie oleju do skóry trądzikowej oraz skłonnej do podrażnień gdzie łagodzi, koi i wspomaga procesy gojenia się skóry.
Do cery dojrzałej, gdyż wspomaga produkcję kolagenu i ujędrnia redukując zmarszczki.

Dodaj komentarz