Olej z Dzikiej Róży

Olej z Dzikiej Róży
Olej z Dzikiej RóżyOlej z Dzikiej Róży
26,00 PLN
Pojemność:

Brak towaru

Naturalny Olej z Dzikiej Róży

Olej z nasion dzikiej róży nierafinowany, tłoczony na zimno
INCI: ROSA CANINA FRUIT OIL
 
Olej z Dzikiej Róży z Manufaktury Kosmetycznej to olej tłoczony z nasion dzikiej róży na zimno. Nie jest on poddany procesowi rafinowania. Olej ten charakteryzuje się intensywną, czerwonawą barwą, a także przyjemnym, owocowym zapachem z kwiatową nutą. Zapach ten jednak nie przypomina typowej woni kwiatów róży.
 
Olej z Dzikiej Róży zaleca się stosować szczególnie u osób o cerze dojrzałej, mieszanej, naczyniowej oraz suchej, a także w celu pielęgnacji skóry z bliznami i przebarwieniami. Olej jest delikatny i łagodny - nie wywołuje reakcji alergicznych, z tego też względu może być również stosowany w pielęgnacji skóry wrażliwej, wyjątkowo narażonej na podrażnienia.
 

WŁAŚCIWOŚCI

dzika rozaOlej z Dzikiej Róży charakteryzuje się wysoką koncentracją witaminy C oraz E, które działają jako naturalne antyoksydanty. Ich właściwości przeciwutleniające zapobiegają niszczącemu działaniu wolnych rodników, zabezpieczając komórki skóry przed przedwczesnym zniszczeniem w efekcie działania między innymi promieniowania słonecznego. Komórki skóry zabezpieczone produktami bogatymi w antyutleniacze mają szansę na dłuższą żywotność, w ten sposób skóra zapewniony ma zdrowszy oraz wyrównany koloryt i młodzieńczy wygląd. Spowolniony proces starzenia się skóry pozwala również na opóźnienie powstawania pierwszych zmarszczek.
 
Witamina C jest także bardzo istotną substancją wpływającą na elastyczność i tym samym wytrzymałość ścian włosowatych naczyń krwionośnych. Poprawa kondycji naczyń krwionośnych wpływa pozytywnie na koloryt skóry, ale także pozwala na redukcje widoczności naczynek oraz pajączków. Olej z Dzikiej Róży pozwala na eliminację przebarwień w efekcie ich rozjaśnienia.
Wysoka koncentracja witaminy C sprzyja również syntezie i odbudowie kolagenu, zapewniając skórze jędrność i ochronę przed wiotczeniem i utratą elastyczności.
Działanie Oleju z Dzikiej Róży polega również na lekkim ściąganiu skóry. Właściwości ściągające pozwalają na zapewnienie ochrony głębszym warstwom skóry przed niesprzyjającymi czynnikami środowiskowymi, a także zmniejsza widoczność porów. Odpowiednie napięcie skóry przyczynia się również do wygładzenia jej struktury, złagodzenia widoczności zmarszczek.
 
Właściwości regenerujące Oleju z Dzikiej Róży przyczyniają się do przyspieszenia procesu gojenia blizn oraz rozstępów i śladów pozostałych po dokuczliwym trądziku.
Ze względu na działanie polegające na redukcji powstającego sebum, pozwala na oczyszczenie porów. Zmniejszenie przetłuszczania się skóry, sprawi, że przestanie się ona nieestetycznie błyszczeć, zyska na matowej barwie. Efektem tej właściwości będzie również zmniejszona ilość powstających zmian trądzikowych oraz zaskórników, w ten sposób zastosowanie Oleju z Nasion Dzikiej Róży pozwala na walkę z niedoskonałościami.
Olej ten nie wykazuje działania komedogennego, dzięki czemu nie zatyka porów, a tym samym jest bezpieczny do stosowania u osób z tendencją do powstawania zmian trądzikowych.
 

ZASTOSOWANIE

dzika roza owoceOlej z Dzikiej Róży wykorzystywać można zarówno jako samodzielny kosmetyk w celu olejowania skóry ciała oraz głowy, ale także sprawdzi się doskonale jako baza do produkcji maseczek, kremów i balsamów do pielęgnacji ciała.
 
Olej z Dzikiej Róży można wykorzystać również w celu olejowania skóry głowy oraz nasady włosów. Pielęgnacja tego typu polecana jest szczególnie osobom o włosach cienkich, zniszczonych, słabych. Pragnąc zmniejszyć intensywność wypadania włosów warto włączyć proces olejowania skóry głowy Olejem z Dzikiej Róży do swojej kosmetycznej rutyny. Włosy po olejowaniu Olejem z Dzikiej Róży poddają się znacznie łatwiej rozczesywaniu, a także zyskują zdrowy połysk. W tym celu należy olejować końcówki włosów oraz skórę głowy, następnie nakryć głowę ręcznikiem i odczekać około 10-20 minut. Następnie olej należy spłukać, a włosy umyć szamponem.
Podczas nakładania Olej z Dzikiej Róży delikatnie barwi skórę, niczym olejek brązujący, jednakże jest bardzo lekki i szybko się wchłania.
Olejek można stosować wmasowując go w ciało okrężnymi ruchami, lub w twarz zgodnie z kierunkiem napięcia skóry.
 
Olej z Nasion Dzikiej Róży można wykorzystać również jako bazę do peelingu ciała lub twarzy. Dodaj go do rozpuszczenia na przykład peelingu z pestek malin lub peelingu ze skały wulkanicznej.
 
Jak każdy naturalny olej także Olej z Dzikiej Róży jest wrażliwy na działanie światła, dlatego też pakowany jest w białe, nieprzeźroczyste buteleczki. Dla wygody użytkowania opakowanie 40, 140 i 400 ml wyposażone jest w pompkę.
Dodaj komentarz