Olej z Pestek Truskawek

Olej z Pestek Truskawek
Olej z Pestek TruskawekOlej z Pestek Truskawek
12,00 PLN
Pojemność:

Olej z Pestek Truskawek polecany jest szczególnie do pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej. Łatwo się wchłania, wykazuje właściwości delikatnie ściągające oraz anti-ageing. Zawiera kwas elagowy o właściwościach przeciwrakowych.

Właściwości i zastosowanie

Truskawka krzak

Olej z Pestek Truskawek chroni skórę przed utratą wilgoci, odżywia ją i chroni przed niekorzystnym oddziaływaniem czynników środowiskowych. Nasza skóra staje się gładka, zdrowa, miła w dotyku.

Olej z Pestek Truskawek z Manufaktury Kosmetycznej (INCI: Fragaria Ananassa (Strawberry) Seed Oil) to naturalny, zimnotłoczony i nierafinowany olej kosmetyczny najwyższej jakości, bez żadnych domieszek. Pełna naturalność jest niezbędnym warunkiem i zarazem gwarantem zachowania wszystkich cennych właściwości kosmetycznych oleju.

Jak każdy naturalny olej także Olej z Pestek Truskawek jest wrażliwy na działanie światła, dlatego też pakowany jest w białe, nieprzeźroczyste buteleczki z HDPE. Dla wygody użytkowania wszystkie opakowania wyposażone są w pompkę.

Przy produkcji - tłoczeniu na zimno Oleju z Pestek Truskawek pozostają wspaniałe drobne ziarenka, które doskonale spełniają rolę peelingu. Ten produkt posiadamy również w naszej ofercie w dziale Peelingi - Peeling z Pestek Truskawek. Zapraszamy do zapoznania się z jego właściwościami.

 

Komentarze  
+4 #1 Basia F 2016-01-24 20:38
Używam tego oleju w połączeniu z kwasem hialuronowym i naprawdę ta mieszanka po miesiącu stosowania na noc zmniejszyła moje zmarszczki.
Cytować
Dodaj komentarz