Manufaktura Kosmetyczna - Wysyłka Gratis

Manufaktura Kosmetyczna firma godna zaufania

Olej z Czarnuszki

Olej z Czarnuszki
Olej z CzarnuszkiOlej z Czarnuszki
4.9798 5 99 Product
14,00 PLN
Pojemność:

6 dostępnych sztuk
+
Dodaj do Koszyka

Naturalny Olej z Czarnuszki

Właściwości i stosowanie oleju z Czarnuszki

Olej z Czarnuszki posiada liczne właściwości pielęgnacyjne i prozdrowotne. To jemu w dużej mierze zawdzięczała swe legendarne piękno Kleopatra, królowa starożytnego Egiptu. Olej wykazuje silne działanie przeciwstarzeniowe i antyoksydacyjne oraz przeciwzapalne i ochronne.

Silne właściwości antyoksydacyjne Oleju z Czarnuszki wynikają z wysokiej zawartości NNKT oddziałujących synergicznie z tymochinonem. Olej wykazuje także silne działanie przeciwzapalne oraz działanie przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze i przeciwwirusowe.

Olej z Czarnuszki jest szczególnie polecany do pielęgnacji antystarzeniowej oraz dla skóry problematycznej. Łagodzi schorzenia skórne na tle alergicznym, wspomagająco w leczeniu dermatoz, wyprysków, AZS, łuszczycy, trądziku, grzybicy.

Istnieją badania wskazujące także na wieloaspektowe działanie przeciwnowotworowe Oleju z Czarnuszki.

Olej posiada dosyć intensywny, charakterystyczny, ziołowy zapach, który dla niektórych może być niemiły.

Olej z Czarnuszki z Manufaktury Kosmetycznej (INCI: Nigella Sativa Seed Oil) to naturalny, zimnotłoczony i nierafinowany olej kosmetyczny najwyższej jakości, bez żadnych domieszek.

Jak każdy naturalny olej także Olej z Czarnuszki jest wrażliwy na działanie światła, dlatego też pakowany jest w białe, nieprzeźroczyste buteleczki. Dla wygody użytkowania wszystkie opakowania wyposażone są w pompkę ułatwiającą dozowanie.

11,00 PLN Olej Neem

Kontakt

ul. 11 listopada 22c, 05-092 Łomianki

tel. 503 739 374

kontakt@manufakturakosmetyczna.pl

Manufaktura Kosmetyczna Sp. z o.o.

Nip: 7011132499