Olej z Amarantusa z olejkiem różanym

olej-amarantusa-z-roza
olej-amarantusa-z-rozaolej-amarantusa-i-olejek-rozany
Zapytaj o cenę

Olej z Amarantusa, zimnotłoczony, nierafinowany, z dodatkiem olejku różanego
INCI: AMARANTHUS CRUENTUS SEED OIL, ANIBA ROSAEONDORA
Olej z Amarantusa z dodatkiem olejku różanego to produkt idealnie nadający się jako baza do wielu kosmetyków wykorzystywanym w codziennej pielęgnacji ciała i włosów.

Na jego podstawie z łatwością można wykonać szampony, mydła, kremy, odzywki oraz serum pełne wyjątkowych właściwości. W wyniku wysokiej koncentracji skwalenu, w składzie Oleju z Amarantusa, jest on idealnym zamiennikiem oleju z wątroby rekina.

Efektem zastosowania Oleju z Amarantusa w recepturach kosmetycznych wymagających oleju o wysokiej zawartości skwalenu, jest redukcja wykorzystania surowców odzwierzęcych w kosmetyce. Dzięki temu etycznemu aspektowi, wykorzystania Oleju z Amarantusa z dodatkiem olejku różanego, produkt ten jest odpowiedni dla wegan.

WŁAŚCIWOŚCI

amarantus olej

Olej z Amarantusa cechuje przede wszystkim optymalne dopasowanie się składników zawartych w jego składzie do kompozycji kwasów tłuszczowych obecnych w ludzkim sebum. Dopasowanie to pozwala na odpowiednie nawilżenie skóry.
 

ZASTOSOWANIE 

Olej z Amarantusa z dodatkiem olejku różanego może być stosowany jako kosmetyk do twarzy, przez osoby o każdym typie cery. Szczególnie polecany jest, ze względu na swoje właściwości, osobom o cerze tłustej oraz trądzikowej, jednakże równie wartościowe jest jego zastosowanie przez osoby o skórze dojrzałej, atopowej.
 
Olej z Amarantusa z dodatkiem olejku różanego jest polecanym kosmetykiem na suchą oraz nadmiernie rogowaciejącą skórę łokci, kolan oraz stóp.
kwiaty amarantusa
Olej z Amarantusa z dodatkiem olejku różanego, dzięki swojemu wyjątkowemu, kwiatowemu zapachowi, jest doskonałym produktem do wykonania masażu, a także kąpieli relaksacyjnej.

Zarówno Olej z Amarantusa, jak i olejek różany wykazują właściwości nawilżające, dzięki czemu produkt ten doskonale nadaje się do pielęgnacji skóry suchej, łuszczącej się. Olej ten znajduje również zastosowanie w formie serum do paznokci oraz włosów.

Można go stosować w czystej postaci bezpośrednio na skórę przed zastosowaniem kremów, olej powinien być przechowywany w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza, nie należy go podgrzewać.
 
Dodaj komentarz