Manufaktura Kosmetyczna - Wysyłka Gratis

Manufaktura Kosmetyczna - Nowości

Manufaktura Kosmetyczna - Promocje

Manufaktura Kosmetyczna firma godna zaufania

Olej z Czarnej Porzeczki

olej-czarna-porzeczka
Nowości
olej-czarna-porzeczkaolej-z-czarnej-porzeczki
5 5 2 Product
18,00 PLN
Pojemność:

Olej z nasion czarnej porzeczki tłoczony na zimno

INCI: RIBES NIGRUM SEED OIL

Olej z nasion czarnej porzeczki jest szczególnie bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, kwasy omega-3 oraz omega-6, kwas gamma-linolenowy (GLA) oraz kwas alfa-linolenowy (ALA). W oleju z nasion czarnej porzeczki obecne są również dobroczynne karotenoidy, flawonoidy, fotosterole oraz kwasy fenolowe. Może byś on stosowany samodzielnie lub być wykorzystywany jako dodatek do własnych receptur domowych kosmetyków takich jak balsamy do ciała, kremy i maseczki do twarzy, czy też odżywki i maski do włosów.

WŁAŚCIWOŚCI

Ze względu na właściwości łagodzące i kojące polecany jest do stosowania jako kuracja na oparzenia słoneczne, a także po stosowaniu kwasów złuszczających lub retinolu.Olej z czarnej porzeczki

Właściwości antyoksydacyjne uzyskane dzięki zawartościom składników przeciwutleniających, doskonale wspomagają walkę ze starzeniem się skóry. Spowalnia powstawanie zmarszczek oraz utratę elastyczności skóry. Ma działanie nawilżające, a także poprawia elastyczność włókien sprężystych w tkance podskórnej, dzięki czemu staje się ona bardziej jędrna i napięta. Dzięki stosowaniu oleju z nasion czarnej porzeczki skóra zyskuje młody wygląd.

Olej z nasion czarnej porzeczki wspomaga także właściwe funkcjonowanie naczynek krwionośnych, dzięki czemu zmniejsza ich widoczność, sprawia, że są wytrzymalsze, a tym samym wspomaga pielęgnację cery naczynkowej ze skłonnością do powstawania pajączków.

Olej z nasion czarnej porzeczki reguluje wydzielanie sebum, wykazuje właściwości kojące i przeciwzapalne, dzięki czemu w efekcie jego stosowania zmniejsza się ilość powstających wyprysków i zaskórników. Na skórę z obecnymi już stanami zapalnymi działa kojąco i łagodząco, zmniejszając widoczność trądziku.

Właściwości antyalergiczne oleju z czarnej porzeczki przyczyniają się do zmniejszenia widoczności zaczerwienienia skóry, a także podrażnień. Ceniony jest za kojące i łagodzące działanie w przypadku osób dotkniętych atopowym zapaleniem skóry, łojotokiem, trądzikiem, egzemami, dermatozami, a także łuszczycą.

Olej z nasion czarnej porzeczki tłoczony na zimno to także doskonały kosmetyk do pielęgnacji skóry głowy, szczególnie dotkniętej łupieżem. Łagodzi on podrażnioną skórę głowy, zmniejszając świąd, nawilża skórę oraz włosy, znacznie zmniejszając poziom łuszczenia się naskórka, a także chroni przed nadmiernym przetłuszczaniem się włosów, dzięki czemu na dłuższy czas będą one wydawać się świeże, co ograniczy częstotliwość mycia włosów podrażniającymi szamponami. Dzięki właściwościom nawilżającym szczególnie poleca się go osobom, których włosy są suche, cienkie, łamliwe, puszą się i wymagają odżywienia.

ZASTOSOWANIE

Olej z nasion czarnej porzeczki można nakładać na twarz bezpośrednio lub połączyć go z ulubionym kremem lub serum, a następnie równomiernie rozprowadzić na całej skórze twarzy. Szczególnie polecany jest w tej postaci osobom o cerze trądzikowej, tłustej, naczynkowej, a także ze skłonnościami do podrażnień.

Stosując olej z nasion czarnej porzeczki na włosy, można wykonać olejowanie czystym olejem, poprzez wcieranie go w skórę głowy i rozprowadzanie na całej długości włosów, zostawienie na noc, a następnie mycie włosów rano. Innym sposobem zastosowania oleju z nasion czarnej porzeczki tłoczonego na zimno na włosy jest wzbogacenie stosowanej do tej pory maski na włosy lub serum jego komponentem. Olej z nasion z czarnej porzeczki można także bezpiecznie wymieszać z innym olejem do włosów, tworząc wyjątkową mieszankę do olejowania. Polecane jest połączenie oleju z nasion z czarnej porzeczki z olejem z nasion szpinaku, który dodatkowo pozytywnie wpłynie na tempo wzrostu włosów, a także ich gęstość.

Zastosowanie oleju z nasion czarnej porzeczki na skórę podrażnioną słońcem lub kuracjami kwasowymi, a także ukąszeniami owadów i otarciami, polega na stworzeniu kompresów na przykład na płatkach kosmetycznych przyłożonych do skóry wymagającej działania łagodzącego i ukojenia.

Olej z nasion czarnej porzeczki ma również działanie wzmacniające paznokcie, dzięki czemu stają się one znacznie mniej łamliwe, w tym celu można olejować całą powierzchnię dłoni.

11,00 PLN Olej Neem

Mail: kontakt@manufakturakosmetyczna.pl

Siedziba:  ul. Kleczewska 32  01-826 Warszawa

Telefon: 516 410 345