Manufaktura Kosmetyczna - Wysyłka Gratis

Manufaktura Kosmetyczna - Nowości

Manufaktura Kosmetyczna - Promocje

Manufaktura Kosmetyczna firma godna zaufania

Witamina E

Witamina E
3.65 5 20 Product
16,00 PLN
Pojemność:

Witamina E

Oferujemy najwyższej jakości olejek z witaminą E - INCI: Tocopherol, dzięki któremu zadbasz o młody i zdrowy wygląd swojej skóry. To kompletna kompozycja wszystkich typów tokoferoli (D-α, β, γ i δ) o stężeniu 80%, co przekłada się na skuteczność preparatu.

Nasz produkt dostępny jest w dwóch pojemnościach – 15, 50 ml. Zamykamy go w szczelnych i eleganckich flakonikach wykonanych z ciemnego szkła. Dzięki takiemu zabezpieczeniu wyrób długo zachowuje pełnię swoich właściwości. Zakrętka wyposażona jest w wygodny dozownik, dzięki któremu precyzyjnie odmierzysz ilość produktu. Ma to szczególne znaczenie w produkcji domowych kosmetyków na bazie tłuszczu, który witamina E zabezpiecza przed jełczeniem. Właściwe stężenie olejku ma w tym przypadku kluczowe znaczenie. Proponowany tu preparat zawiera jeden najsilniejszych antyoksydantów oraz w pełni bezpieczny naturalny konserwant, który pozyskany został z ziaren soi. Jeśli pragniesz wesprzeć regenerację skóry i spowolnić procesy starzenia się – sięgnij po ten wyrób. Nie tylko wpłynie on pozytywnie na głębokie warstwy naskórka, ale także stworzy na nim barierę ochronną.

Witamina E właściwości

Witamina ERegularne stosowanie olejku z witaminą E przywraca skórze młody, zdrowy i promienny wygląd. Ten silny antyoksydant znany jest z niezwykłej umiejętności wbudowywania się w struktury lipidowe błon komórkowych i cementu międzykomórkowego warstwy rogowej. To mechanizm, który wzmacnia barierę ochronną naskórka i zapobiega transepidermalnej utracie wody. Skutecznie hamuje on także rodnikowe utlenianie lipidów, które odpowiada za pogłębianie się zmarszczek i utratę jędrności. Witamina E chroni przed promieniowaniem UV oraz innymi czynnikami zewnętrznymi. Poprawia również dotlenienie i ukrwienie skóry, co przekłada się na poprawę przenikania w jej głąb substancji aktywnych. Olejek wyrównuje koloryt i pozytywnie wpływa na ogólną kondycję cery. To jednak nie tylko jedna z najsilniejszych substancji odmładzających. Wykazuje ona także właściwości przeciwzapalne i normalizujące pracę gruczołów łojowych. Dzięki temu doskonale sprawdzi się w pielęgnacji zarówno skóry dojrzałej, jak i trądzikowej.

Witamina E zastosowanie

Ze względu na swoje działanie antyoksydacyjne nasz olejek z witaminą E najczęściej stosowany jest do wytwarzania balsamów do ciała i kremów do twarzy. Jednak z powodzeniem zastosujesz go także w kosmetykach do pielęgnacji włosów. Z jego dodatkiem stworzysz szampon, odżywkę lub maskę, które dodadzą kosmykom pięknego blasku i niezrównanej miękkości. Efektywny przeciwutleniacz, jakim jest witamina E, może być także stosowany jako konserwant tłuszczów albo fazy tłuszczowej kosmetyków gotowych. Dodając produkt do swojego kosmetyku nie tylko wzbogacisz go o cenny składnik przeciwstarzeniowy, ale także przedłużysz jego trwałość. Ten naturalny konserwant świetnie chroni oleje, masła i woski przed tzw. jełczeniem. Wyrób rozpuszcza się w tłuszczach i nie rozpuszcza się w wodzie. Zalecane stężenie olejku w gotowym kremie, balsamie czy szamponie to 0,5% do 4%.

 

Zapraszamy na zakupy !

Mail: kontakt@manufakturakosmetyczna.pl

Siedziba:  ul. Kleczewska 32  01-826 Warszawa

Telefon: 516 410 345