Olej z Opuncji Figowej

olej-z-opuncji-figowej
Nie głosowano
33,00 PLN
Pojemność:

Olej z Opuncji Figowej - z Nasion Opuncji Figowej

INCI: Opuntia Ficus Indica Seed Oil

Olej z Opuncji Figowej ma ogromne działanie odżywcze, kojące, nawilżające, regenerujące i zabliźniające rany. Przywraca i nadaje elastyczność, jędrność, żywotność i blask naszej skórze.
Po użyciu olejku z opuncji skóra staje się gładka, miękka bez efektu tłustego błyszczenia.
Zalecany jest do pielęgnacji wszystkich części ciała w tym twarzy włącznie z okolicami oczu.
 Opuncja Figowa Kaktus

Właściwości

Zawiera dużą ilość kwasów tłuszczowych, witaminę E, minerały i aminokwasy. Olejek z nasion opuncji jest bardzo bogaty w wapń, fosfor i witaminę C.
Olej z opuncji figowej jest bardzo szybko wchłanialny przez wszystkie rodzaje skór.
Drogocenny zamiennik do tradycyjnych preparatów i kremów. Potocznie nazywany naturalnym botoksem.

Dzięki stosowaniu olejku z opuncji figowej opóźnimy proces starzenie się skóry, poprawimy jej elastyczność, zminimalizujemy zmarszczki i rany oraz powstrzymamy proces odwodnienia i starzenia się skóry.
 
Olejek świetnie sprawdza się w działaniach przeciwzapalnych oraz przeciwbakteryjnych poza tym dzięki swoim właściwością świetnie sprawdza się jako naturalny filtr UV
 
Kaktusy Opuncja Figowa

Stosowanie

Olejek z Opuncji można stosować bezpośrednio na skórę przed nałożeniem kremu lub jako dodatek do kremu, balsamu czy serum.
Jest bardzo wydajnym olejem, już 2-3 krople oleju z opuncji figowej wystarczą na jednorazową pielęgnację twarzy.
Zalecane jest delikatne wmasowywanie lub wklepywanie olejku figowego.
Olejek polecamy również stosować w połączeniu z Kwas Hialuronowy z manufaktury kosmetycznej ponieważ to połączenie wpłynie bardzo korzystnie na Naszą skórę.
Nasz olej jest 100% pozyskiwany jest z nasion owoców kaktusa Opuncji Figowej tłoczony na zimno i nierafinowany. Nie zawiera żadnych innych tanich dodatków wypełniaczy.
Olejek w szklanych ciemno brązowych buteleczkach z pipetą zalecamy przechowywać w zacienionym, chłodnym i suchym miejscu.
Więcej informacji na temat oleju z Opuncji Figowej znajdziecie Państwo na stronach Manufaktury Kosmetycznej w dziale Surowce.

Owoc Opuncji Figowej

Zapraszamy do zapoznania się z całą ofertą Manufaktury Kosmetycznej.

Dodaj komentarz