Olej z Ostropestu

Olej z Ostropestu
Olej z OstropestuOlej z Ostropestu
Nie głosowano
19,00 PLN
Pojemność:

Właściwości i stosowanie

Olej z Ostropestu zawiera cenną sylimarynę o właściwościach ochronnych i proregeneracyjnych. Chroni przed skutkami promieniowania UV, w tym przed rakiem skóry. Wspomaga procesy odnowy komórek. Sylimaryna stymuluje namnażanie się komórek naskórka oraz produkcję kolagenu i elastyny, czyli wzmacnia procesy regeneracyjne, spowalnia proces starzenia.

Olej z Ostropestu stosowany jest także dla złagodzenia dolegliwości towarzyszących kontaktowemu zapaleniu skóry, w świerzbiączce i innych objawach alergii atopowej oraz kontaktowej.

Kosmetyki z dodatkiem Oleju z Ostropestu sprzyjają gojeniu się ran po oparzeniach, łagodzą procesy ropne, egzemę, rumień. Redukcja rumienia następuje dzięki poprawie homeostazy skóry oraz mikrocyrkulacji w jej naczyniach krwionośnych. Olej z Ostropestu jest polecany również do pielęgnacji skóry z problemem nadmiernego rogowacenia naskórka.

Olej z Ostropestu z Manufaktury Kosmetycznej (INCI: Silybum Marianum Seed Oil) to naturalny, zimnotłoczony i nierafinowany olej kosmetyczny najwyższej jakości, bez żadnych domieszek.

Jak każdy naturalny olej także Olej z Ostropestu jest wrażliwy na działanie światła, dlatego też pakowany jest w białe, nieprzeźroczyste buteleczki. Dla wygody użytkowania opakowanie 100 ml wyposażone jest w pompkę, zaś opakowanie 50 ml w zamknięcie typu zatrzaskowego (flip-top).

Dodaj komentarz