Olej z Pestek Winogron Organic

Olej z Pestek Winogron ORGANIC
Olej z Pestek Winogron ORGANICOlej z Winogron ORGANIC Olej z Winogron
Nie głosowano
12,00 PLN
Pojemność:

Olej z pestek winogron zimnotłoczony, nierafinowany, organiczny
INCI: Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil

Olej o jasnozielonym zabarwieniu jest bardzo wszechstronnym i wartościowym surowcem i jednocześnie uniwersalnym olejem bazowym do przenoszenia wielu innych naturalnych składników. Olej z pestek winogron zimnotłoczony nadaje skórze jedwabistą, gładką konsystencję, stąd zdobyta popularność przy zabiegach masażu oraz jako baza do kremów, balsamów i szamponów. Ma właściwości regenerujące, dlatego tak często występuje jako składnik w produktach leczniczych i odżywczych do pielęgnacji skóry i włosów.

Winogrono krzak

 

Właściwości oleju z pestek winogron

Olej z pestek winogron zimnotłoczony jest wyjątkowo lekki. Łatwo się wchłania nie pozostawiając tłustej warstewki. Posiada właściwości nawilżające i antyoksydacyjne. Uszczelnia naczynia krwionośne. Jest szczególnie polecany do pielęgnacji cery wrażliwej, naczyniowej.

Olej z pestek winogron nierafinowany zawiera cenne, naturalne proantocyjanidyny, które wykazują działanie antyalergiczne oraz antyoksydacyjne i przeciwrodnikowe, które hamują wytwarzanie enzymów powodujących rozpad kolagenu, uczulenia i stany zapalne.

Dzięki obecności kwasu linolowego, przynosi ulgę w wielu różnych problemach skórnych min. przy trądziku, wypryskach i zapaleniu skóry

Olej z pestek winogron nierafinowany znakomicie pielęgnuje skórę skłonną do podrażnień i uczuleń, spowalnia procesy starzenia. Zawartości antocyjanów zawdzięczamy z kolei działanie wzmacniające naczynka krwionośne.

Olej z pestek winogron zimnotłoczony zawiera także cenny resweratrol - polifenol o silnych właściwościach antyoksydacyjnych, przeciwstarzeniowych.

Olej z pestek winogron tłoczony na zimno posiada spore ilości witaminy E i silne właściwości antyoksydacyjne które wpływają na opóźnianie starzenia się skóry, zmniejszając uszkodzenia wywołane przez wolne rodniki. Dzięki zastosowaniu w pielęgnacji skóry zapewnia efekt świeżości i jędrności oraz skuteczniejszą ochronę przed szkodliwymi warunkami zewnętrznymi min. przed promieniowaniem słonecznym.

Olej z Winogron

Olej z pestek winogron zimnotłoczony – zastosowanie

Olej z pestek winogron tłoczony na zimno jest stosowany także w celu zmniejszenia plam starczych, złagodzenia oparzeń słonecznych, zmniejszenia zmarszczek i rozstępów.

Olej z pestek winogron tłoczony na zimno z Manufaktury Kosmetycznej to naturalny, zimnotłoczony i nierafinowany olej kosmetyczny najwyższej jakości, bez żadnych domieszek. Pełna naturalność jest niezbędnym warunkiem i zarazem gwarantem zachowania wszystkich cennych właściwości kosmetycznych oleju.

Wspaniale komponuje się z olejkami eterycznymi takimi jak: olejek z oregano, olejek lawendowy i olejkiem z drzewa herbacianego.

Jak każdy naturalny olej także Olej z pestek winogron tłoczony na zimno jest wrażliwy na działanie światła, dlatego też pakowany jest w białe, nieprzeźroczyste buteleczki z HDPE. Dla wygody użytkowania wszystkie opakowania wyposażone są w pompkę.

Zapraszamy do zapoznania się z całą ofertą naturalnych surowców kosmetycznych.

Dodaj komentarz