Olej Jojoba ORGANIC

(6 opinii klienta)

Od: 17,00 

Opis

Olej Jojoba odkryto dla przemysłu kosmetycznego, kiedy to zaprzestano pozyskiwania do tych celów oleju wielorybiego. Wkrótce okazało się, że Olej Jojoba nie tylko znakomicie zastępuje tłuszcz wielorybi, ale jest pod wieloma względami od niego lepszy.

Właściwości i stosowanie

Olej Jojoba dodany do kosmetyku zagęszcza go, oraz przedłuża trwałość innych, mniej stabilnych olei roślinnych. Może być stosowany także bezpośrednio na skórę i włosy, w postaci nierozcieńczonej. Jest świetną bazą dla olejków eterycznych, do masażu aromoterapeutycznego.

owoc jojobaOlej Jojoba bardzo dobrze się wchłania. Nie uczula, nie podrażnia i nie zatyka porów. Wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego. Natłuszcza, nawilża i reguluje wydzielanie łoju. Posiada działanie przeciwbakteryjne. Łagodzi dolegliwości cery trądzikowej, przyspiesza gojenie się ran, poparzeń słonecznych i podrażnień.

Olej Jojoba stosowany na włosy i skórę głowy wspomaga walkę z łupieżem. Hamuje wypadanie włosów i zmniejsza tendencję do przetłuszczania się.

Olej Jojoba z Manufaktury Kosmetycznej (INCI: Simmondsia Chinensis Seed Oil) to organiczny, zimnotłoczony i nierafinowany olej kosmetyczny najwyższej jakości, bez żadnych domieszek.

Z pozostałych po tłoczeniu nasion uzyskiwany jest bardzo delikatny peeling z nasion Jojoby.

Olej Jojoba i Olej z Amarantusa nie tylko znakomicie zastępuje tłuszcz wielorybi, ale pod wieloma względami przewyższa jego właściwości.

6 opinii dla Olej Jojoba ORGANIC

  1. opinia z poprzedniej wersji sklepu

  2. opinia z poprzedniej wersji sklepu

  3. opinia z poprzedniej wersji sklepu

  4. opinia z poprzedniej wersji sklepu

  5. opinia z poprzedniej wersji sklepu

  6. opinia z poprzedniej wersji sklepu

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.

Olej Jojoba ORGANIC

Dodaj do koszyka