Ekstrakt z Prawoślazu

(3 opinie klienta)

Od: 8,00 

Opis

Ekstrakt wodno-glicerynowy z korzenia Prawoślazu

Wodno-glicerynowy ekstrakt z Prawoślazu działa łagodząco, kojąco, nawilżająco i osłonowo. Dzięki wysokiej zawartości śluzów chroni wrażliwą skórę i suche włosy przed niekorzystnym działaniem czynników środowiskowych, zapobiega wysychaniu, wygładza i zmiękcza.

Właściwości pielęgnacyjne Prawoślazu wynikają z wysokiej zawartości śluzów oraz witamin, głównie A, C, D i E oraz witamin z grupy B.

Ekstrakt z Prawoślazu hamuje degradację kwasu hialuronowego, zapobiega wysychaniu skóry i włosów, poprawia spoistość tkanki łącznej.

Ekstrakt wodno-glicerynowy z korzenia Prawoślazu z Manufaktury Kosmetycznej (INCI: Glycerin, Aqua, Althaea Officinalis Root Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate), to naturalny, czysty wyciąg ziołowy o wyjątkowo dużej koncentracji substancji czynnych (D/E 1:5), dzięki czemu może być stosowany w niewielkich ilościach, zapewniając przy tym silny efekt kosmetyczny.

Ekstrakt wodno-glicerynowy jest rozpuszczalny w roztworach wodnych. Może być dodawany do hydrolatów w celu uformowania toników, a także do fazy wodnej kremów i mleczek. Łącząc go z Kwasem Hialuronowym uzyskamy znakomite serum.

Maksymalna zalecana zawartość ekstraktu z Prawoślazu w gotowym kosmetyku to 10%.

3 opinie dla Ekstrakt z Prawoślazu

  1. opinia z poprzedniej wersji sklepu

  2. opinia z poprzedniej wersji sklepu

  3. opinia z poprzedniej wersji sklepu

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.

Ekstrakt z Prawoślazu

Dodaj do koszyka