Olejek z witaminą E

Witamina E
Nie głosowano
16,00 PLN
Pojemność:

Witamina E

Oferujemy najwyższej jakości olejek z witaminą E, dzięki któremu zadbasz o młody i zdrowy wygląd swojej skóry. To kompletna kompozycja wszystkich typów tokoferoli (D-α, β, γ i δ) o stężeniu 80%, co przekłada się na skuteczność preparatu.

Nasz produkt dostępny jest w dwóch pojemnościach – 15, 50 ml. Zamykamy go w szczelnych i eleganckich flakonikach wykonanych z ciemnego szkła. Dzięki takiemu zabezpieczeniu wyrób długo zachowuje pełnię swoich właściwości. Zakrętka wyposażona jest w wygodny dozownik, dzięki któremu precyzyjnie odmierzysz ilość produktu. Ma to szczególne znaczenie w produkcji domowych kosmetyków na bazie tłuszczu, który witamina E zabezpiecza przed jełczeniem. Właściwe stężenie olejku ma w tym przypadku kluczowe znaczenie. Proponowany tu preparat zawiera jeden najsilniejszych antyoksydantów oraz w pełni bezpieczny naturalny konserwant, który pozyskany został z ziaren soi. Jeśli pragniesz wesprzeć regenerację skóry i spowolnić procesy starzenia się – sięgnij po ten wyrób. Nie tylko wpłynie on pozytywnie na głębokie warstwy naskórka, ale także stworzy na nim barierę ochronną.

Właściwości olejku z witaminą E

Witamina ERegularne stosowanie olejku z witaminą E przywraca skórze młody, zdrowy i promienny wygląd. Ten silny antyoksydant znany jest z niezwykłej umiejętności wbudowywania się w struktury lipidowe błon komórkowych i cementu międzykomórkowego warstwy rogowej. To mechanizm, który wzmacnia barierę ochronną naskórka i zapobiega transepidermalnej utracie wody. Skutecznie hamuje on także rodnikowe utlenianie lipidów, które odpowiada za pogłębianie się zmarszczek i utratę jędrności. Witamina E chroni przed promieniowaniem UV oraz innymi czynnikami zewnętrznymi. Poprawia również dotlenienie i ukrwienie skóry, co przekłada się na poprawę przenikania w jej głąb substancji aktywnych. Olejek wyrównuje koloryt i pozytywnie wpływa na ogólną kondycję cery. To jednak nie tylko jedna z najsilniejszych substancji odmładzających. Wykazuje ona także właściwości przeciwzapalne i normalizujące pracę gruczołów łojowych. Dzięki temu doskonale sprawdzi się w pielęgnacji zarówno skóry dojrzałej, jak i trądzikowej.

Olejek z witaminą E – zastosowanie

Ze względu na swoje działanie antyoksydacyjne nasz olejek z witaminą E najczęściej stosowany jest do wytwarzania balsamów do ciała i kremów do twarzy. Jednak z powodzeniem zastosujesz go także w kosmetykach do pielęgnacji włosów. Z jego dodatkiem stworzysz szampon, odżywkę lub maskę, które dodadzą kosmykom pięknego blasku i niezrównanej miękkości. Efektywny przeciwutleniacz, jakim jest witamina E, może być także stosowany jako konserwant tłuszczów albo fazy tłuszczowej kosmetyków gotowych. Dodając produkt do swojego kosmetyku nie tylko wzbogacisz go o cenny składnik przeciwstarzeniowy, ale także przedłużysz jego trwałość. Ten naturalny konserwant świetnie chroni oleje, masła i woski przed tzw. jełczeniem. Wyrób rozpuszcza się w tłuszczach i nie rozpuszcza się w wodzie. Zalecane stężenie olejku w gotowym kremie, balsamie czy szamponie to 0,5% do 4%.

INCI: Tocopherol

Zapraszamy na zakupy !

12,00 PLN

Kwas Hialuronowy 1,5%

Kwas hialuronowy nazywany jest fontanną młodości. Wygładza skórę, redukuje zmarszczki, przywraca elastyczność i intensywnie nawilża. Ponadto, kwas hialuronowy pobudza regenerację tkanek - łagodzi podrażnienia, przyśpiesza cofanie się zmian potrądzikowych (blizn, podrażnień, plam).

14,00 PLN

Kwas Hialuronowy 3%

Kwas hialuronowy potrójny 3%
INCI: Aqua, Sodium Hyaluronate, Hyaluronic Acid, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alkohol
Potrójny kwas hialuronowy to gotowy roztwór będący mieszaniną trzech kwasów hialuronowych o różnych masach cząsteczek. W preparacie tym znajduje się kwas hialuronowy wysokocząsteczkowy oraz niskocząsteczkowy.

98,00 PLN

Kwas Hialuronowy Oligo 100%

Kwas Hialuronowy Oligo to czysta postać kwasu w formie oligocząsteczkowej. Oligocząsteczki to najmniejsze z możliwych do uzyskania cząsteczek, zapewniające maksymalnie efektywne przenikanie kwasu w głąb skóry, zapewniając wyjątkowe nawilżenie i redukcję zmarszczek.

9,00 PLN

Kolagen

Ekstrakt Wodno-Glicerynowy z Kolagenu
INCI: SOLUBLE COLLAGEN
Ekstrakt Wodno-Glicerynowy z Kolagenu ze skór cielęcych zapewnia najlepszą zgodność z kolagenem ludzkim. Kolagen jest wytwarzany samodzielnie przez skórę człowieka, przy dostarczeniu odpowiedniej ilości kwasu askorbinowego.

9,50 PLN

Kolagen z Elastyną

Kolagen z elastyną

INCI: SOLUBLE COLLAGEN AND HYDROLIZED ELASTIN
Kolagen z elastyną jest płynnym dodatkiem do kosmetyków, przeznaczonych dla osób po 25 roku życia. W tym wieku komórki skóry zmniejszają swoją produkcję kolagenu i elastyny.

24,00 PLN

Koenzym Q10 100%

Koenzym Q10 stymuluje proces podziału komórkowego, chroni przed rozpadem kolagenu i utratą obecnego w skórze kwasu hialuronowego. Regularnie stosowany powoduje zanik drobnych zmarszczek oraz spłycenie zmarszczek głębokich, wzrost nawilżenia i elastyczności skóry.

26,00 PLN

Kwas Kojowy 100%

Kwas Kojowy skutecznie rozjaśnia skórę, usuwa przebarwienia, piegi i plamy. Dodatkowo, jako naturalny antyoksydant, chroni skórę przed starzeniem, działa przeciwzmarszczkowo i nawilżająco.

15,00 PLN

Kwas Laktobionowy

INCI: Lactobionic Acid
Kwas laktobionowy to prawdziwa rewolucja na rynku kosmetycznym ponieważ jest łagodniejszy i bardzo dobrze przyswajany przez skórę nie powodując przy okazji świądu, zaczerwień i podrażnień.
9,00 PLN

D-Pantenol 75%

D-Pantenol, czyli prowitamina B5, jest niezbędnym uzupełnieniem naturalnie występującej w ludzkiej skórze i włosach witaminy B5. Jej niedobór objawia się szorstkością, suchością i łuszczeniem się skóry, oraz przedwczesnym siwieniem i wypadaniem oraz zmatowieniem i przesuszeniem włosów.

26,00 PLN

Nano-Lipobelle A/E

Nanoemulsja z witaminami A i E

Nano-Lipobelle to przezroczysta emulsja, o lekko żółtawym zabarwieniu, która składa się z dobrze dobranych cząsteczek. Rdzeń olejowy służy jako nośnik ważnych witamin A i E.
6,00 PLN

Gliceryna Kosmetyczna 99,89% - na twarz i ciało

Gliceryna kosmetyczna wykazuje bardzo silne właściwości higroskopijne, tj. wiąże i zatrzymuje wilgoć, intensywnie nawilża. Koi przesuszoną, spierzchniętą i podrażnioną skórę, wygładza, poprawia elastyczność i pobudza procesy odnowy naskórka.

9,00 PLN

Witamina C

Witamina C posiada silne właściwości przeciwutleniające. Chroni komórki skóry przed wolnymi rodnikami i utlenianiem, spowalniając wydatnie procesy starzenia. Stymuluje aktywność fibroplastów i syntezę kolagenu, niezbędnego dla zachowania sprężystości i jędrności skóry. Ponadto, witamina C hamuje proces wytwarzania melaniny, dzięki czemu rozjaśnia i rozświetla, zmniejsza przebarwienia posłoneczne.

7,00 PLN

Mocznik kosmetyczny

Mocznik ma niezwykle szerokie spektrum działania, uzależnione od stężenia w finalnym produkcie. Stosowany w niskich stężeniach nawilża, w średnich stężeniach zmiękcza skórę i poprawia przenikanie substancji aktywnych, pomaga zwalczyć trądzik. W stężeniach wysokich złuszcza, wspomaga leczenie AZS, łuszczycy, rybiej łuski.

49,00 PLN

Retinol 100%

Retinol to wysoce efektywna, a zarazem bezpieczna forma witaminy A. Stymuluje odnowę komórkową naskórka i skóry właściwej, reguluje proces keratynizacji, stymuluje produkcję kolagenu i elastyny oraz naturalną syntezę kwasu hialuronowego. Skóra staje się zdrowsza, grubsza, mniej wrażliwa, jędrniejsza.

6,00 PLN

Węgiel aktywny

Węgiel aktywny
INCI: ACTIVATED CHARCOAL / CHARCOAL POWDER
Węgiel aktywowany jest doskonałym dodatkiem kosmetyków, które uzyskują dzięki niemu moc oczyszczającą, ściągającą, antybakteryjną. Można go z powodzeniem dodać do mydeł i żeli, maseczek, peelingów, a nawet szamponów do włosów i pasty do zębów.

14,00 PLN

Węgiel z Bambusa

Węgiel aktywny z bambusa
INCI: CHARCOAL POWDER
Węgiel bambusowy jest węglem aktywnym pozyskanym z odnawialnego źródła, jakim jest najszybciej rosnąca roślina na świecie, a także jedna z najwyższych traw - bambus. Roślina ta sama w sobie ma właściwości bakteriobójcze oraz antyseptyczne.

Komentarze  
-1 #3 Waleria 2018-05-01 11:06
uŻYŁAM CZYSTEJ WITAMINY e BEZPOŚREDNIO NA SKÓRĘ TWARZY. Następnego dnia wstałam z opuchniętą skórą wokół oczu. Opuchlizna ( duża ) utrzymuje się już drugi dzień . Nie widzę tendencji do jej zmniejszania się. Czy popełniłam błąd , używając witaminy bezpośrednio na skórę ?
Cytować
+3 #2 MK 2016-02-22 12:02
Cytuję Asia:
Mam pytanko,czy witaminę E,można stosować w takiej postaci czy trzeba ją rozcienczyc.Jesli tak ,to jak to zrobić?Dziekuje za odp.



W gotowym produkcie może być jedynie 1% witaminy E. Witamina E jest rozpuszczalna w tłuszczach czyli można ją dodać np. do oleju.
99 ml oleju i 1 ml witaminy E.
Cytować
-2 #1 Asia 2016-01-27 09:18
Mam pytanko,czy witaminę E,można stosować w takiej postaci czy trzeba ją rozcienczyc.Jes li tak ,to jak to zrobić?Dziekuje za odp.
Cytować
Dodaj komentarz