Olej z Krokosza Barwierskiego

Olej z Krokosza
Olej z KrokoszaOlej z Krokosza
Nie głosowano
10,00 PLN
Pojemność:

W pełni naturalny, tłoczony na zimno olej z krokosza, pochodzący z Australii. To nierafinowany produkt kosmetyczny, który swoje niezwykłe właściwości zawdzięcza wysokiej zawartości kwasu linolowego. W proponowanym tu specyfiku jest aż do 80% tego kwasu.

 Czym jest olej z Krokosza Barwierskiego?

Jest to organiczny płyn pozyskiwany z krokosza rosnącego naturalnie w Azji. Poza wspomnianym wyżej kwasem linolowym, w składzie tego oleju znaleźć można również witaminy A oraz E. Specyfik świetnie sprawdza się jako:

  • sposób na gładką, jędrną i elastyczną skórę – tworzy warstewkę zapobiegającą utracie wody przez tkanki,

  • produkt dla osób z cerą problematyczną (trądzikową), ze względu na swe właściwości przeciwzapalne i normalizujące,

  • preparat do wcierania w skórę, poddaną uprzednio depilacji – łagodzi podrażnienia po tym zabiegu i sprawia, że włosy odrastają wolniej.

Dzięki zawartości rozpuszczalnych w tłuszczach witamin krokosz barwierski wykazuje też właściwości antyoksydacyjne. Spowalnia zachodzące w komórkach skóry procesy starzenia i niweluje niekorzystne efekty ekspozycji na słońce. Natomiast olej z krokosza zaaplikowany w niewielkiej ilości na włosy, wzmacnia ich strukturę.

Jak stosować olej z Krokosza Barwierskiego?

Specyfik ten w niewielkiej ilości można aplikować na skórę, delikatnie wmasowując i wcierając go ruchami okrężnymi. Przed zastosowaniem zaleca się oczyścić dane miejsce, aby drogocenne składniki dobrze się wchłonęły. Dostępne opakowanie wyposażono w wygodny dozownik (pompkę), co pozwala odmierzyć odpowiednią ilość. W przypadku cery tłustej warto uważać, aby nie przesadzić z ilością. Olej ten, stosowany z umiarem, reguluje wydzielanie sebum, lecz jego nadmiar może przynieść odwrotny skutek. Systematyczne stosowanie oleju krokoszowego na cerę suchą i wrażliwą prowadzi do spłycenia drobnych zmarszczek i ujędrnienia cery. Warto sięgnąć po ten produkt zwłaszcza po lecie, kiedy to skóra jest dłużej narażona na promieniowanie słoneczne. Witamina E może bowiem zminimalizować negatywne efekty szkodliwego promieniowania takie jak szybsze starzenie i przesuszenie tkanki skórnej.

 

Dodaj komentarz