Olej z Amarantusa

olej-amarantusa
olej-amarantusaolej-z-amarantusa-butelki
Nie głosowano
15,00 PLN
Pojemność:

Olej z Nasion Amarantusa, zimnotłoczony, nierafinowany, 100% naturalny
INCI: AMARANTHUS CRUENTUS SEED OIL
Olej z Amarantusa jest doskonałym dodatkiem do produktów kosmetycznych, jednakże równie dobrze sprawdza się w postaci bazy do kremów, szamponów, mydeł, odżywek, serum, a także maseczek.

Olej z nasion Amarantusa jest odpowiednikiem oleju z wątroby rekina, dzięki czemu pozwala na zmniejszenie produkcji i zainteresowania produktami kosmetycznymi pochodzących ze zwierząt. Olej z Amarantusa jest produktem wegańskim.

WŁAŚCIWOŚCI

kwiaty amarantusaOlej z Amarantusa cechuje przede wszystkim bogaty zestaw składników. Wysokie stężenie kwasu linolowego (przewyższający zawartość w oleju arganowym, oliwie z oliwek oraz oleju z rokitnika) oraz kwasu oleinowego (niewiele niższy niż w przypadku oleju arganowego i oliwie z oliwek), zapewniają optymalne dostosowanie do składników ludzkiego sebum. Dzięki temu Olej z nasion Amarantusa zmniejsza przetłuszczanie się skóry, nie blokuje kanalików odprowadzających sebum z gruczołów łojowych, a także nie pozostawia tłustego filmu na powierzchni skóry. Efektem stosowania produktów kosmetycznych do twarzy o wysokiej koncentracji kwasów linolowego i oleinowego jest znacząca redukcja powstawania zmian trądzikowych oraz zaskórników. Zapewniają również ochronę skórze przed nadmierną utratą wody przez naskórek.

Olej z nasion Amarantusa ma niezwykle wysoką koncentrację skwalenu. Jego stężenie nigdy nie jest mniejsze niż 5%. Składnik ten ma właściwości detoksykujące oraz odmładzające i nawilżające. Jest to również składnik ludzkiego łoju, dzięki czemu Olej z nasion Amarantusa zapewnia zgodność ze składnikami sebum i korzystnie wpływa na stopień przetłuszczania się i błyszczenia skóry. Dzięki temu skóra również ma ułatwiony proces oddychania.

Skwalen zapewnia Olejowi z Amarantusa właściwości przeciwstarzeniowe i przeciwzapalne. Pozytywnie wpływa na transport substancji odżywczych dostarczanych w składzie produktów kosmetycznych do głębszych warstw skóry.

Olej z Amarantusa charakteryzuje się wysokim stężeniem witaminy E. Dzięki niej cały produkt zyskuje właściwości przeciwzapalne i przeciwstarzeniowe, a także zapewnia ochronę ścianom naczyń krwionośnych, przyczyniając się do zmniejszenia widoczności naczynek i redukcję zaczerwienień.

ZASTOSOWANIE

Olej z nasion Amarantusa w postaci bazy do mydeł, kremów, maseczek oraz serum jest polecany osobom o cerze trądzikowej oraz z tendencją do powstawania zaskórników. Dzięki obecności wysokiej koncentracji kwasu linolowego oraz oleinowego, a także skwalenu, olej z Amarantusa pozwala na nawilżenie skóry bez zatykania porów, a tym samym pozwala na naturalne oczyszczanie kanalików wyprowadzających gruczołów łojowych.

amarantus olejEfektem stosowania oleju z Amarantusa w pielęgnacji twarzy jest również zmniejszenie przetłuszczania się skóry, a także redukcja jej świecenia.
Olej z nasion Amarantusa można wykorzystywać również w kosmetykach przeznaczonych do pielęgnacji całego ciała. Skóra po zastosowaniu oleju z Amarantusa jest gładka w dotyku, prawidłowo natłuszczona. Regularne stosowanie oleju z nasion Amarantusa znacznie poprawia kondycję skóry pod względem jej jędrności oraz elastyczności.

Olej z Amarantusa znajduje zastosowanie w kosmetykach przeznaczonych do skóry suchej, wymagającej długotrwałego nawilżenia oraz ochrony przed wysychaniem.
Jako składnik produktów kosmetycznych olej z nasion Amarantusa wpływa na zwiększenie wchłanialności innych substancji biologicznie czynnych, zawartych w składzie kosmetyków.

 

Dodaj komentarz