Olej ziołowy z Zielonej Kawy

olej z zielonej kawy
olej z zielonej kawymacerat z zielonej kawy
Nie głosowano
12,00 PLN
Pojemność:

Macerat, Olej ziołowy z Nasion Zielonej Kawy
INCI: HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, COFFEA ARABICA (GREEN COFFEE) SEED EXTRACT
Olej z zielonej kawy powstaje w procesie wielodniowej maceracji nasion zielonej kawy w cennym oleju słonecznikowym. W procesie tym uzyskiwany jest produkt o niezwykłych właściwościach nawilżających. Olejek ten ma lekką konsystencję, łatwo się rozprowadza i jest doskonałą pomocą w zwalczaniu nadmiernej tkanki tłuszczowej, cellulitu oraz rozstępów.

olej z zielonej kawyMoże on być stosowany samodzielnie po kąpieli, ale także jest wartościowym składnikiem kremów i balsamów przeznaczonych do codziennej ochrony skóry przed szkodliwymi działaniami środowiska zewnętrznego, jak promienie słoneczne, wiatr, czy mróz. Skóra natychmiast po zastosowaniu staje się gładka i miękka.

WŁAŚCIWOŚCI

Olej z zielonej kawy wykazuje doskonałe właściwości nawilżające. Jest to wynik wysokiej koncentracji fitosteroli oraz nienasyconego kwasu tłuszczowego - kwasu linolowego. Związki te pozwalają na zatrzymanie wilgoci w skórze. Doskonale wzmacniają one barierę naskórkową, dzięki czemu znacznie zmniejszają transepidermalnej ucieczki wody i tym samym redukują przesuszanie skóry. Skóra nawilżona staje się również znacznie jędrniejsza, mniej podatna na uszkodzenia i elastyczniejsza.
Fitosterole oraz nienasycone kwasy tłuszczowe obecne w składzie oleju z zielonej kawy, wpływają również pozytywnie na regulację produkcji sebum. Sebum przestaje być produkowane w nadmiarze, kanaliki wyprowadzające gruczołów łojowych zostają oczyszczone, dzięki czemu znacznie zmniejsza się widoczność porów oraz dochodzi do redukcji przetłuszczania się skóry.
Obecna w oleju z zielonej kawy witamina E jest naturalnym antyoksydantem, dzięki któremu skóra zachowuje młodość na dłużej. Skóra zyskuje ochronę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników tlenowych powstających w procesach zapalnych. Składniki oleju z zielonej kawy zapewniają też bardzo dobrą ochronę przed promieniowaniem UV.

Kofeina, wchodząca w skład kawowego maceratu, wspomaga krążenie krwi oraz odpływ limfy z tkanek, pozwalając na redukcję obrzęków oraz cellulitu. Spalanie tkanki tłuszczowej po zastosowaniu oleju z zielonej kawy również jest wynikiem pobudzającego działania kofeiny. Stymuluje ona metabolizm komórkowy, pozwalając na zwiększenie tempa spalania tłuszczu, ale także na usuwanie toksycznych produktów przemiany materii.

Prawidłowe procesy metaboliczne zachodzące w komórkach skóry pozwalają także na pobudzenie komórek do produkcji białek budulcowych, wpływających na regenerację skóry, co ma znaczenie w profilaktyce i likwidacji blizn i rozstępów. Działanie to pozwala również na produkcję optymalnej ilości kolagenu i elastyny zapewniających skórze jędrność i sprężystość.

macerat z zielonej kawy

STOSOWANIE

Olej z zielonej kawy można stosować na wysuszoną, oczyszczoną skórę po pilingu lub ciepłej kąpieli. Pozwoli to na poprawę wchłanialności składników czynnych obecnych w oleju w głąb skóry.
Olej z zielonej kawy jest dobrym składnikiem kremów oraz balsamów przeznaczonych do pielęgnacji skóry dotkniętej nadmiarem tkanki tłuszczowej lub cellulitem. Świetnie sprawdza się również w celach ujędrniających skórę, która utraciła elastyczność. W tym celu warto połączyć go z masłem Shea, olejem kokosowym lub wybraną bazą kremową.

Produkty zawierające w swoim składzie olej z zielonej kawy świetnie sprawdzą się w pielęgnacji cery trądzikowej, w celu zmniejszenia powstawania wyprysków oraz zaskórników. Doskonale zapobiega także widoczności i powstawaniu nowych zmarszczek.
Kosmetyki zawierające olej z zielonej kawy należy wmasowywać w skórę i pozostawić do całkowitego wyschnięcia, aby cieszyć się stuprocentową mocą zawartych w nim składników.

Zapytaj o cenę

Olej ziołowy Chili

Olej ziołowy Chili wykazuje silne właściwości antycellulitowe, stymulujące i rozgrzewające. Jest znakomitym przeciwutleniaczem, stymuluje przemianę materii, wspomaga odchudzanie, modeluje sylwetkę.

12,00 PLN

Olej ziołowy z Łopianu

Olej ziołowy z Łopianu stosowany do pielęgnacji skóry głowy zapobiega wypadaniu włosów, redukuje przetłuszczanie się, łojotok, łupież. Zagęszcza włosy i zmniejsza ich łamliwość. Stosowany na skórę wspomaga leczenie trądziku, świądu i czyraków.

12,00 PLN

Olej ziołowy z Marchwi

Olej ziołowy z Marchwi stymuluje regenerację komórek skóry, poprawia stan tkanki łącznej, wyrównuje koloryt. Chroni skórę w trakcie opalania, regeneruje po opalaniu, nadaje przyjemny, lekko brązowy, piękny kolor opalenizny.

14,00 PLN

Olej ziołowy Mix do włosów

Olej ziołowy Mix do włosów łączy pielęgnacyjne właściwości skrzypu, łopianu, pokrzywy i kasztanowca, oraz samego oleju, w jednym produkcie. Zbilansowana kompozycja zapewnia kompleksową pielęgnację włosów oraz skóry głowy. Zagęszcza, wzmacnia, dodaje blasku. Normalizuje natłuszczanie, łagodzi dolegliwości skórne.

14,00 PLN

Olej ziołowy z Jagód Goji

Olej ziołowy z Jagód Goji polecany jest do pielęgnacji przeciwstarzeniowej, przeciwzmarszczkowej, liftingującej. Także do pielęgnacji suchych, zniszczonych włosów. Pomaga zachować świeżość, młodość i jędrność skóry, spowalnia procesy starzenia, chroni przed wolnymi rodnikami.

12,00 PLN

Olej ziołowy z Lawendy

Macerat, Olej ziołowy z Lawendy
INCI: HELIANTHUS ANNUS SEED OIL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA EXTRACT
Macerat z lawendy powstaje poprzez połączenie zmacerowanych kwiatów lawendy z olejem słonecznikowym, o niezwykłym działaniu nawilżającym.

10,00 PLN

Olej ziołowy z Macierzanki

Macerat, Olej ziołowy z Macierzanki
INCI: HELIANTHUS ANNUS SEED OIL, THYMUS SERPILLUM EXTRACT

Olej ziołowy z Macierzanki jest lekkim olejkiem z macerowanych kwiatów macierzanki połączonym z olejem słonecznikowym. Macerat ten pięknie pachnie łąką oraz cechuje się korzystnymi właściwościami obu olejków. Wykorzystywany jest w produkcji kosmetyków nawilżających, oczyszczających oraz regenerujących.

10,00 PLN

Olejek ziołowy z Nagietka

Macerat z Nagietka
INCI: CALLINDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL

Ekstrakt z suchych kwiatów nagietka macerowany jest w zimnotłoczonym oleju słonecznikowym. Macerat Olejek z Nagietka posiada właściwości charakteryzujące nie tylko skład kwiatów nagietka, ale również cenne działanie nawilżające oleju słonecznikowego.

25,00 PLN

Olejek ziołowy z Płatków Róży Damasceńskiej

Macerat, Olejek ziołowy z Płatków Róży Damasceńskiej
INCI: PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, ROSA DAMASCENA FLOWER EXTRACT
Olejek z płatków róży damasceńskiej pozyskuje się poprzez proces maceracji jej kwiatów w oleju ze słodkich migdałów o silnych właściwościach nawilżających. Konsystencja maceratu jest bardzo lekka i aksamitna, z łatwością się rozprowadza na skórze, nie pozostawia również tłustego filmu i bardzo szybko się wchłania.

Dodaj komentarz