Olejek ziołowy z Płatków Róży Damasceńskiej

Olejek Rozy Damascenskiej
Olejek Rozy DamascenskiejOlejek z Płatkow Rozy Damascenskiej
Nie głosowano
25,00 PLN
Pojemność:

Macerat, Olejek ziołowy z Płatków Róży Damasceńskiej
INCI: PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, ROSA DAMASCENA FLOWER EXTRACT
Olejek z płatków róży damasceńskiej pozyskuje się poprzez proces maceracji jej kwiatów w oleju ze słodkich migdałów o silnych właściwościach nawilżających. Konsystencja maceratu jest bardzo lekka i aksamitna, z łatwością się rozprowadza na skórze, nie pozostawia również tłustego filmu i bardzo szybko się wchłania.

Roza Damascenska KwiatRóża damasceńska pochodzi z krzyżówki róży francuskiej oraz piżmowej, co sprawia, że ma ona specyficzny, bardziej intensywny, zachwycający zapach.

Płatki róży bogate są w odżywcze witaminy i składniki mineralne, natomiast olej ze słodkich migdałów charakteryzuje się wyjątkowo korzystnym składem kwasów tłuszczowych. Dzięki temu połączeniu macerat z płatków róży damasceńskiej jest idealnym składnikiem kosmetyków nawilżających i wygładzających, przeznaczonych do pielęgnacji cery dojrzałej.

WŁAŚCIWOŚCI

Nienasycone kwasy tłuszczowe wchodzące w skład oleju ze słodkich migdałów, są kompatybilne z kwasami tłuszczowymi składającymi się na ludzkie sebum. Dzięki temu skóra ma zapewnioną ochronę przed niekorzystnymi czynnikami zewnętrznymi jak wiatr, promienie słoneczne czy pył, ale także nie zatyka porów i pozwala skórze oddychać. Kwasy tłuszczowe biorą udział także w regulacji wydzielania sebum, nie pozwalając na przetłuszczanie się skóry. Poza działaniem ochronnym kwasy tłuszczowe pomagają również uzyskać skórę wygładzoną i zmiękczoną.

Roza DamascenskaWitaminy E i C, zawarte w płatkach róży są naturalnymi przeciwutleniaczami, eliminującymi ryzyko uszkodzenia komórek przez wolne rodniki tlenowe. Dzięki nim skóra uzyskuje młodszy wygląd na dłużej, opóźniają one proces starzenia się skóry. Witaminy te przyczyniają się także do polepszenia wiązania wody przez komórki skóry, dzięki czemu uzyskują one lepsze środowisko do syntezy białek budulcowych i tkanki łącznej, a także stają się bardziej jędrne.

Witamina C wykazuje działanie rozświetlające, hamuje produkcję melaniny przez melanocyty, dzięki czemu skóra staje się jaśniejsza. Kosmetyki z jej wysoką koncentracją idealnie nadają się do terapii przebarwień słonecznych i potrądzikowych lub też cieni pod oczami. Witamina C ma również zdolność do uszczelniania naczyń krwionośnych oraz nadawania im większej odporności. Z tej przyczyny jest to istotny składnik kosmetyków mających na celu zredukowanie widoczności naczynek.

Witaminy z grupy B obecne w płatkach róży damasceńskiej, działają przeciwzapalnie, eliminując wypryski. Przyspieszają one także regenerację skóry oraz mają właściwości zmiękczające. Stosowanie produktów bogatych w witaminy z grupy B, pomaga uzyskać skórę prawidłowo napiętą, aksamitnie gładką oraz pozbawioną nadmiernego zrogowacenia.

STOSOWANIE

Macerat, olejek z płatków róży damasceńskiej najlepiej jest stosować na skórę wcześniej zwilżoną hydrolatem kwiatowym, jak na przykład hydrolatem różanym lub hydrolatem z lawendy. Pozwala to na uzyskanie lepszego rozprowadzenia olejku, a także polepszenia jego wchłaniania. Najlepsze efekty można uzyskać przy regularnym stosowaniu maceratu - przynajmniej raz dziennie.

Macerat z płatków róży damasceńskiej jest polecany jako produkt do pielęgnacji skóry wyjątkowo suchej i wrażliwej, wymagającej delikatnych produktów kosmetycznych. Świetnie sprawdza się w pielęgnacji skóry odwodnionej i silnie przesuszonej. Ze względu na swoje właściwości kojące, dobrze sprawdza się w roli składnika balsamów i kremów na skórę podrażnioną słońcem, wiatrem lub mrozem.
Właściwości ujędrniające maceratu z płatków róży damasceńskiej, wspomagają działanie kosmetyków przeciwdziałających zmarszczkom i rozstępom.
Ze względu na wyjątkowe właściwości aromatyczne maceratu z płatków róży damasceńskiej, olejek ten polecany jest do masażów relaksacyjnych ciała oraz twarzy.

Roza Damascenska krzak

Zapytaj o cenę

Olej ziołowy Chili

Olej ziołowy Chili wykazuje silne właściwości antycellulitowe, stymulujące i rozgrzewające. Jest znakomitym przeciwutleniaczem, stymuluje przemianę materii, wspomaga odchudzanie, modeluje sylwetkę.

12,00 PLN

Olej ziołowy z Łopianu

Olej ziołowy z Łopianu stosowany do pielęgnacji skóry głowy zapobiega wypadaniu włosów, redukuje przetłuszczanie się, łojotok, łupież. Zagęszcza włosy i zmniejsza ich łamliwość. Stosowany na skórę wspomaga leczenie trądziku, świądu i czyraków.

12,00 PLN

Olej ziołowy z Marchwi

Olej ziołowy z Marchwi stymuluje regenerację komórek skóry, poprawia stan tkanki łącznej, wyrównuje koloryt. Chroni skórę w trakcie opalania, regeneruje po opalaniu, nadaje przyjemny, lekko brązowy, piękny kolor opalenizny.

14,00 PLN

Olej ziołowy Mix do włosów

Olej ziołowy Mix do włosów łączy pielęgnacyjne właściwości skrzypu, łopianu, pokrzywy i kasztanowca, oraz samego oleju, w jednym produkcie. Zbilansowana kompozycja zapewnia kompleksową pielęgnację włosów oraz skóry głowy. Zagęszcza, wzmacnia, dodaje blasku. Normalizuje natłuszczanie, łagodzi dolegliwości skórne.

14,00 PLN

Olej ziołowy z Jagód Goji

Olej ziołowy z Jagód Goji polecany jest do pielęgnacji przeciwstarzeniowej, przeciwzmarszczkowej, liftingującej. Także do pielęgnacji suchych, zniszczonych włosów. Pomaga zachować świeżość, młodość i jędrność skóry, spowalnia procesy starzenia, chroni przed wolnymi rodnikami.

12,00 PLN

Olej ziołowy z Lawendy

Macerat, Olej ziołowy z Lawendy
INCI: HELIANTHUS ANNUS SEED OIL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA EXTRACT
Macerat z lawendy powstaje poprzez połączenie zmacerowanych kwiatów lawendy z olejem słonecznikowym, o niezwykłym działaniu nawilżającym.

10,00 PLN

Olej ziołowy z Macierzanki

Macerat, Olej ziołowy z Macierzanki
INCI: HELIANTHUS ANNUS SEED OIL, THYMUS SERPILLUM EXTRACT

Olej ziołowy z Macierzanki jest lekkim olejkiem z macerowanych kwiatów macierzanki połączonym z olejem słonecznikowym. Macerat ten pięknie pachnie łąką oraz cechuje się korzystnymi właściwościami obu olejków. Wykorzystywany jest w produkcji kosmetyków nawilżających, oczyszczających oraz regenerujących.

10,00 PLN

Olejek ziołowy z Nagietka

Macerat z Nagietka
INCI: CALLINDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL

Ekstrakt z suchych kwiatów nagietka macerowany jest w zimnotłoczonym oleju słonecznikowym. Macerat Olejek z Nagietka posiada właściwości charakteryzujące nie tylko skład kwiatów nagietka, ale również cenne działanie nawilżające oleju słonecznikowego.

12,00 PLN

Olej ziołowy z Zielonej Kawy

Macerat, Olej ziołowy z Nasion Zielonej Kawy
INCI: HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, COFFEA ARABICA (GREEN COFFEE) SEED EXTRACT
Olej z zielonej kawy powstaje w procesie wielodniowej maceracji nasion zielonej kawy w cennym oleju słonecznikowym. W procesie tym uzyskiwany jest produkt o niezwykłych właściwościach nawilżających. Olejek ten ma lekką konsystencję, łatwo się rozprowadza i jest doskonałą pomocą w zwalczaniu nadmiernej tkanki tłuszczowej, cellulitu oraz rozstępów.

Dodaj komentarz