Olej ziołowy z Lawendy

olej ziolowy z lawendy
olej ziolowy z lawendymacerat lawendowy
Nie głosowano
12,00 PLN
Pojemność:

Macerat, Olej ziołowy z Lawendy
INCI: HELIANTHUS ANNUS SEED OIL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA EXTRACT
Macerat z lawendy powstaje poprzez połączenie zmacerowanych kwiatów lawendy z olejem słonecznikowym, o niezwykłym działaniu nawilżającym.

Powstały macerat lawendowy ma lekką, oleistą konsystencję oraz zachwycający kwiatowy zapach lawendy. Ma on właściwości ściągające, odświeżające, przeciwbakteryjne. Idealnie nadaje się również do stosowania podczas masażu relaksacyjnego. Olejek lawendowy znalazł zastosowanie w pielęgnacji włosów, a także skóry mieszanej i tłustej.


WŁAŚCIWOŚCI

Iolejek z lawendystotnymi w kosmetyce składnikami lawendy są: cyneol, geraniol, limonen, sabinen oraz taniny.


Taniny, obecne w kwiatach lawendy, mają działanie ściągające oraz nawilżające. Wspomagają także prawidłową pracę gruczołów łojowych, co znacznie przyczynia się do redukcji wytwarzania sebum. Skutkiem tego jest zmniejszenie przetłuszczania się twarzy oraz włosów, a także działanie redukujące nadmierną potliwość całego ciała. Z tego powodu olej z lawendy może z powodzeniem zastąpić tonik do codziennej pielęgnacji twarzy mieszanej lub tłustej.


Cyneol jest związkiem aromatycznym. Można go również znaleźć w eukaliptusie, stąd jego inna nazwa - eukaliptol. Ma on działanie przeciwzapalne. Świetnie działa jako środek przeciwdziałający objawom przeziębienia (kaszel, katar, ból). To między innymi jemu lawenda zawdzięcza swój niepowtarzalny zapach.


Geraniol, sabinen oraz limonen są substancjami zapachowymi. Poza tym wykazują działanie przeciwbakteryjne oraz przeciwgrzybicze. Właśnie dlatego kosmetyki z lawendy, korzystnie działają na cerę trądzikową, której przyczyną zmian bardzo często są bakterie. Poza tym są one antyoksydantami, a więc mają właściwości chroniące komórki przed uszkodzeniem w trakcie stanów zapalnych.
Limonen, sabinen oraz geraniol można znaleźć w składzie kosmetyków służących przyspieszeniu gojenia się ran. Służą także redukcji widoczności rozstępów. Zastosowanie olejku z lawendy pozwala na dostarczenie skórze odpowiednich proporcji tych komponentów.

Olej słonecznikowy występujący w tym maceracie ze względy na obecność licznych kwasów tłuszczowych występujących również naturalnie w ludzkim sebum, chroni przed utratą wody, a tym samym wpływa na nawilżenie cery. Skutkiem tego jest miękka, gładka i przyjemna w dotyku skóra.

STOSOWANIE

Olejek z lawendy może być z powodzeniem stosowany, aby zapewnić codzienną ochronę skórze twarzy i ciała. Ma on niezwykłe właściwości wygładzające, dzięki czemu skóra stanie się miękka i gładka. Dzięki zawartości kwasów tłuszczowych, obecnych także w ludzkim łoju, nie zatyka porów. Skutkiem tego jest wyregulowana produkcja sebum, co znacznie zmniejsza objawy przetłuszczającej się skóry.olej z lawendy

Macerat lawendowy pielęgnuje i idealnie wspomaga proces gojenia się ran. Dzięki jego regularnemu stosowaniu blizny przestają być widoczne. Jest to wynik ściągającego działania składników lawendy. Idealnie sprawdza się na większych uszkodzeniach skóry, które powstają w wyniku otarć lub oparzeń.

Olejek ziołowy z lawendy świetnie pielęgnuje włosy. Znacznie zmniejsza ich wypadanie, poprzez wzmocnienie cebulek włosa oraz nawilżenie wrażliwej skóry głowy.

Olej lawendowy jest świetnym środkiem ujędrniającym ze względu na właściwości ściągające oraz przeciwdziałanie wolnym rodnikom tlenowym.

Wyjątkowy kwiatowy aromat lawendy oraz właściwości relaksacyjne, sprawiają, że macerat z lawendy stał się świetnym środkiem do masażu odprężającego. Można go także dodać również do kąpieli.

Zapraszamy do zapoznania z naszą szeroką ofertą oleji nierafinowanych, tłoczonych na zimno oraz ziołowych, nazywanych również maceratami.

Zapytaj o cenę

Olej ziołowy Chili

Olej ziołowy Chili wykazuje silne właściwości antycellulitowe, stymulujące i rozgrzewające. Jest znakomitym przeciwutleniaczem, stymuluje przemianę materii, wspomaga odchudzanie, modeluje sylwetkę.

12,00 PLN

Olej ziołowy z Łopianu

Olej ziołowy z Łopianu stosowany do pielęgnacji skóry głowy zapobiega wypadaniu włosów, redukuje przetłuszczanie się, łojotok, łupież. Zagęszcza włosy i zmniejsza ich łamliwość. Stosowany na skórę wspomaga leczenie trądziku, świądu i czyraków.

12,00 PLN

Olej ziołowy z Marchwi

Olej ziołowy z Marchwi stymuluje regenerację komórek skóry, poprawia stan tkanki łącznej, wyrównuje koloryt. Chroni skórę w trakcie opalania, regeneruje po opalaniu, nadaje przyjemny, lekko brązowy, piękny kolor opalenizny.

14,00 PLN

Olej ziołowy Mix do włosów

Olej ziołowy Mix do włosów łączy pielęgnacyjne właściwości skrzypu, łopianu, pokrzywy i kasztanowca, oraz samego oleju, w jednym produkcie. Zbilansowana kompozycja zapewnia kompleksową pielęgnację włosów oraz skóry głowy. Zagęszcza, wzmacnia, dodaje blasku. Normalizuje natłuszczanie, łagodzi dolegliwości skórne.

14,00 PLN

Olej ziołowy z Jagód Goji

Olej ziołowy z Jagód Goji polecany jest do pielęgnacji przeciwstarzeniowej, przeciwzmarszczkowej, liftingującej. Także do pielęgnacji suchych, zniszczonych włosów. Pomaga zachować świeżość, młodość i jędrność skóry, spowalnia procesy starzenia, chroni przed wolnymi rodnikami.

10,00 PLN

Olej ziołowy z Macierzanki

Macerat, Olej ziołowy z Macierzanki
INCI: HELIANTHUS ANNUS SEED OIL, THYMUS SERPILLUM EXTRACT

Olej ziołowy z Macierzanki jest lekkim olejkiem z macerowanych kwiatów macierzanki połączonym z olejem słonecznikowym. Macerat ten pięknie pachnie łąką oraz cechuje się korzystnymi właściwościami obu olejków. Wykorzystywany jest w produkcji kosmetyków nawilżających, oczyszczających oraz regenerujących.

25,00 PLN

Olejek ziołowy z Płatków Róży Damasceńskiej

Macerat, Olejek ziołowy z Płatków Róży Damasceńskiej
INCI: PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, ROSA DAMASCENA FLOWER EXTRACT
Olejek z płatków róży damasceńskiej pozyskuje się poprzez proces maceracji jej kwiatów w oleju ze słodkich migdałów o silnych właściwościach nawilżających. Konsystencja maceratu jest bardzo lekka i aksamitna, z łatwością się rozprowadza na skórze, nie pozostawia również tłustego filmu i bardzo szybko się wchłania.

12,00 PLN

Olej ziołowy z Zielonej Kawy

Macerat, Olej ziołowy z Nasion Zielonej Kawy
INCI: HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, COFFEA ARABICA (GREEN COFFEE) SEED EXTRACT
Olej z zielonej kawy powstaje w procesie wielodniowej maceracji nasion zielonej kawy w cennym oleju słonecznikowym. W procesie tym uzyskiwany jest produkt o niezwykłych właściwościach nawilżających. Olejek ten ma lekką konsystencję, łatwo się rozprowadza i jest doskonałą pomocą w zwalczaniu nadmiernej tkanki tłuszczowej, cellulitu oraz rozstępów.

Dodaj komentarz