Olej z Nasion Rzodkiewki

Olej z Nasion Rzodkiewki
Olej z Nasion RzodkiewkiOlej z Rzodkiewki
Nie głosowano
12,00 PLN
Pojemność:

Olej z Nasion Rzodkiewki, 100%, zimnotłoczony, nierafinowany
INCI: RAPHANUS SATIVUS SEED OIL
Olej z nasion rzodkiewki jest w konsystencji aksamitny i łatwo się rozsmarowuje. Jego formuła przypomina silikon, co jest wykorzystywane w produkcji naturalnych kosmetyków bezsilikonowych. Idealnie nadaje się do pielęgnacji włosów i paznokci nadając im siły i blasku oraz redukując widoczną matowość.

Jest częstym składnikiem szamponów oraz produktów do pielęgnacji włosów. Poza tym ma bardzo pozytywny wpływ na skórę suchą i wrażliwą, poprzez jej dogłębne nawilżenie. Wysoka koncentracja witaminy C sprawia, że ma on także właściwości regeneracyjne, przeciwdziałające starzeniu się skóry oraz antyoksydacyjne. Dzięki działaniu kojącemu oraz wspierającemu gojenie można go także znaleźć w preparatach przeciw ukąszeniu owadów.

WŁAŚCIWOŚCI

Rzodkiewka roslinaOdpowiednia proporcja kwasów tłuszczowych C18, C20 oraz C22, które są obecne w składzie oleju z nasion rzodkiewki, sprawia, że ma on formułę naturalnego silikonu. Ta właściwość sprawia, że jego zastosowanie na włosy skutkuje ich wygładzeniem. Dzięki temu łatwiej je rozczesywać. Włosy stają się mniej matowe, odzyskują blask.


W oleju z nasion rzodkiewki znajduje się wysoka koncentracja witamin z grupy B (przede wszystkim B2 oraz B6). Mają one udowodnione działanie pielęgnacyjne na włosy.
Witamina B2 zapewnia odżywienie cebulek włosów, skutkuje to pozytywnym wpływem na przemiany węglowodanowe wewnątrz komórek. Dzięki temu stają się one mocne i znacznie zredukowane jest wypadanie włosów. Pobudzenie przemian energetycznych komórek macierzy włosa ma również efekt w stymulacji tempa jego wzrostu. Wzmożona jest produkcja keratyny, która buduje łodygę włosa.
Witamina B6, poza pozytywnym wpływem na wzrost komórek włosa oraz ich wytrzymałość, ma duże znaczenie w zachowaniu ich zdrowego i żywego koloru.


W efektach pielęgnacyjnych, osiąganych dzięki olejowi z nasion rzodkiewki, istotna jest rola mikroelementów wchodzących w jego skład. Obecna w nim miedź reguluje produkcję melaniny, czyli naturalnego pigmentu skóry oraz włosów. Pierwiastek ten stymuluje do tworzenia mostków dwusiarczkowych w budowie biochemicznej włosa. Są one niezbędne w celu utrzymania ich sprężystości. Zastosowanie miedzi zawartej w oleju z nasion rzodkiewki znacznie zmniejsza łamliwość włosów. Również zapewnienie odpowiedniej ilości wapnia i magnezu włosom, wspomaga redukcję ich wypadania.
Pozytywne właściwości miedzi, magnezu, wapnia oraz kwasów tłuszczowych, zawartych w oleju z nasion rzodkiewki, nadają skórze jedwabistości i sprawiają, że staje się ona gładka. Kontrola produkcji melaniny pozwala na wyrównanie jej kolorytu.


Witamina C zawarta w tym oleju jest naturalnym antyoksydantem. Chroni ona komórki przed niszczącym działaniem wolnych rodników powstających podczas procesów zapalnych. Witamina C bierze udział w blokowaniu receptorów histaminowych, co skutkuje działaniem kojącym i antyalergicznym w przypadku ukąszeń owadów. Innym, bardzo bogatym w witaminę C, preparatem pielęgnacyjnym jest olej z nasion pietruszki.

STOSOWANIE

Olej z nasion rzodkiewki idealnie nadaje się jako naturalna odżywka do włosów lub paznokci. Skuteczne jest jego zastosowanie w celu redukcji ich zmatowienia. Zawarte w nim mikroelementy pozwalają na regenerację naskórka oraz jego wytworów.


Stosowanie oleju z nasion rzodkiewki jako odżywki do włosów, brwi oraz rzęs wspomoże ich wzrost, a także zapobiegnie ich wypadaniu. Będzie mieć także pozytywny na ich pigmentację. Tak samo, jak olej słonecznikowy lub olej waniliowy na bazie oleju słonecznikowego, świetnie sprawdzi się jako serum do końcówek.
Właściwości mikroelementów (zwłaszcza miedzi) zawartych w nasionach rzodkiewki pozwalają na wyrównanie barwy skóry.


Działanie antyoksydacyjne witaminy C wspomaga proces odmładzania komórek. Ten składnik sprawia również, że olej z nasion rzodkiewki świetnie sprawdza się jako środek zmniejszający objawy alergiczne, które występują po ukąszeniu owadów.

Rzodkiewka

22,00 PLN

Olej Arganowy ORGANIC

Olej Arganowy ma znakomity wpływ na zdrowie i urodę. Wykazuje intensywne działanie antyoksydacyjne (zwalcza wolne rodniki), przeciwstarzeniowe oraz przeciwzmarszczkowe. Opóźnia procesy degradacji włókien elastynowych i kolagenowych. Reguluje wydzielanie sebum.

14,00 PLN

Olej Avocado ORGANIC

Olej Avocado jest jednym z najcenniejszych olejów kosmetycznych. Zawiera prawdziwe bogactwo witamin (A, B, E, H, K, PP, F). Intensywnie nawilża i odżywia. Posiada właściwości kojące, przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne. Stosowany wspomagająco w leczeniu egzemy i łuszczycy.

14,00 PLN

Olej z Czarnuszki

Olej z Czarnuszki posiada liczne właściwości pielęgnacyjne i prozdrowotne. To jemu w dużej mierze zawdzięczała swe legendarne piękno Kleopatra, królowa starożytnego Egiptu. Olej wykazuje silne działanie przeciwstarzeniowe i antyoksydacyjne oraz przeciwzapalne i ochronne.

26,00 PLN

Olej z Dzikiej Róży

Olej z Dzikiej Róży wykazuje właściwości antyoksydacyjne i lekko ściągające. Delikatnie napina i ujędrnia. Spowalnia proces starzenia się skóry, redukuje liczbę powstających zmarszczek. Jest szczególnie polecany do pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej. Także do cery wrażliwej.

16,00 PLN

Olej Jojoba ORGANIC

Olej Jojoba odkryto dla przemysłu kosmetycznego, kiedy to zaprzestano pozyskiwania do tych celów oleju wielorybiego. Wkrótce okazało się, że Olej Jojoba nie tylko znakomicie zastępuje tłuszcz wielorybi, ale jest pod wieloma względami od niego lepszy.

12,00 PLN

Olej z Kiełków Pszenicy

Olej z Kiełków Pszenicy jest szczególnie polecany do pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej i mieszanej oraz suchych i łamliwych włosów. Charakteryzuje go bardzo wysoka zawartość naturalnej witaminy E, która ma działanie przeciwutleniające i przeciwstarzeniowe.

12,00 PLN

Olej Kokosowy ORGANIC

Olej Kokosowy doskonale nawilża i natłuszcza skrajnie przesuszoną skórę i włosy. Jest znakomity do olejowania włosów, zwłaszcza suchych i łamliwych. Olej Kokosowy w temperaturze pokojowej ma postać stałą, stąd - podobnie jak masła - jest wygodny w stosowaniu.

12,00 PLN

Olej Konopny

Olej Konopny wyróżnia wyjątkowa zdolność łagodzenia dolegliwości skórnych towarzyszących egzemie, AZS, łuszczycy. Może być stosowany także na włosy oraz skórę głowy, łagodząc swędzenie oraz suchość. Jest szczególnie polecany do pielęgnacji cery normalnej oraz tłustej. Szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu.

10,00 PLN

Olej z Krokosza Barwierskiego

W pełni naturalny, tłoczony na zimno olej z krokosza, pochodzący z Australii. To nierafinowany produkt kosmetyczny, który swoje niezwykłe właściwości zawdzięcza wysokiej zawartości kwasu linolowego. W proponowanym tu specyfiku jest aż do 80% tego kwasu.

14,00 PLN

Olej Makadamia ORGANIC

Olej z orzechów Makadamia jest szczególnie polecany do skóry suchej, wrażliwej, dojrzałej, podrażnionej a także do suchych i łamliwych włosów. Najlepszy z olei o właściwościach antycellulitowych. Bardzo dobrze się wchłania.

13,00 PLN

Olej z Nasion Baobabu

Olej z Nasion Baobabu
INCI: ADANSONIA DIGITATA SEED OIL
Olej z nasion baobabu cechują właściwości silnie nawilżające, szczególnie istotne w pielęgnacji włosów. Jego działanie na włosy porównywane jest do olejku arganowego. Jest to olej polecany również mężczyznom pragnącym zatroszczyć się o swój zarost.

12,00 PLN

Olej z Nasion Cebuli

Olej z Nasion Cebuli, zimnotłoczony, nierafinowany.
INCI: ALLIUM CEPA SEED OIL
Olej z nasion cebuli jest lekkim olejem o wyjątkowych właściwościach regeneracyjnych. Dobrze się rozsmarowuje oraz wchłania. Nasiona do wytłoczenia oleju pochodzą z kwiatów cebuli.

13,00 PLN

Olej z Nasion Czarnego Bzu

Olej z Nasion Czarnego Bzu, zimnotłoczony, nierafinowany
INCI: SAMBUCUS NIGRA SEED OIL
Olej z nasion czarnego bzu ma płynną, delikatną konsystencję, nie pozostawia on uczucia tłustej powierzchni skóry po jego aplikacji. Ma charakterystyczną, ale bardzo lubianą woń.

14,00 PLN

Olej z Nasion Kolendry

Olej z Nasion Kolendry, zimnotłoczony, nierafinowany.
INCI: CORIANDRUM SATIVUM SEED OIL
Olej z nasion kolendry, dzięki swym właściwościom fizykochemicznym, szybko się wchłania i nie pozostawia uczucia tłustej warstwy na powierzchni skóry. Idealnie wkomponowuje się w inne kosmetyki.

12,00 PLN

Olej z Nasion Pietruszki

Olej z Nasion Pietruszki, 100% naturalny, zimnotłoczony, nierafinowany
INCI: CARUM PETROSELINUM SEED OIL
Olej z nasion pietruszki jest bardzo lekki i szybko się wchłania, dzięki czemu nie zatyka porów. Pozostawiając skórze dostęp do powietrza, przeciwdziała gromadzeniu się bakterii i powstawaniu zaskórników.

32,00 PLN

Olej z Nasion Pomidora

Olej z Nasion Pomidora łatwo przenika do głębszych warstw skóry, skutecznie odżywiając i regenerując. Wykazuje silne działanie przeciwstarzeniowe i ochronne, przeciwzmarszczkowe. Może być stosowany do pielęgnacji każdego typu skóry oraz włosów.

33,00 PLN

Olej z Opuncji Figowej

Olej z Opuncji Figowej - z Nasion Opuncji Figowej

INCI: Opuntia Ficus Indica Seed Oil

Olej z Opuncji Figowej ma ogromne działanie odżywcze, kojące, nawilżające, regenerujące i zabliźniające rany. Przywraca i nadaje elastyczność, jędrność, żywotność i blask naszej skórze.
Po użyciu olejku z opuncji skóra staje się gładka, miękka bez efektu tłustego błyszczenia.
Zalecany jest do pielęgnacji wszystkich części ciała w tym twarzy włącznie z okolicami oczu.
11,00 PLN

Olej z Orzechów Włoskich

Olej z Orzechów Włoskich jest szczególnie polecany do użycia w charakterze oleju regeneracyjnego, kojącego. Łagodzi podrażnienia po intensywnym opalaniu, po zastosowaniu peelingów czy kuracji retinoidami, po goleniu oraz depilacji. Także do codziennej pielęgnacji cery suchej i mieszanej, skłonnej do podrażnień.

19,00 PLN

Olej z Ostropestu

Olej z Ostropestu zawiera cenną sylimarynę o właściwościach ochronnych i proregeneracyjnych. Chroni przed skutkami promieniowania UV, w tym przed rakiem skóry. Wspomaga procesy odnowy komórek. Sylimaryna stymuluje namnażanie się komórek naskórka oraz produkcję kolagenu i elastyny, czyli wzmacnia procesy regeneracyjne, spowalnia proces starzenia.

22,00 PLN

Olej z Owoców Rokitnika

Olej z Owoców Rokitnika, ze względu na wysoką zawartość karotenoidów, jest szczególnie polecany do pielęgnacji cery pozbawionej zdrowego kolorytu, w tym skóry dotkniętej bielactwem. Posiada także właściwości wspomagające gojenie się ran o różnorodnej genezie, oparzeń, odmrożeń, odleżyn. Łagodzi przebieg AZS. Stosowany na włosy łagodzi łupież, hamuje łysienie.

14,00 PLN

Olej z Pestek Dyni ORGANIC

Olej z Pestek Dyni jest szczególnie polecany do pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej, naczyniowej. Także do skóry delikatnej, wrażliwej, alergicznej, skłonnej do podrażnień, łuszczącej się, przesuszonej, spękanej.

20,00 PLN

Olej z Pestek Malin

Olej z Pestek Malin jest lekki, szybko się wchłania i nie zatyka porów. Hamuje rogowacenie gruczołów łojowych, zmniejsza tendencję do powstawania zaskórników. Działa przeciwalergicznie, nawilżająco, przeciwzapalnie. Pobudza regenerację, wspomaga gojenie się ran. Jest znakomitym, naturalnym filtrem UVA i UVB o SPF 28 - 50.

12,00 PLN

Olej z Pestek Moreli

Olej z Pestek Moreli nawilża i wygładza skórę, ogranicza powstawanie zmarszczek. Bardzo dobrze się wchłania. Szczególnie polecany do nakładania na ciało, bezpośrednio po kąpieli (na mokrą skórę). Zapobiega wówczas swędzeniu, pieczeniu i przesychaniu.

12,00 PLN

Olej z Pestek Truskawek

Olej z Pestek Truskawek polecany jest szczególnie do pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej. Łatwo się wchłania, wykazuje właściwości delikatnie ściągające oraz anti-ageing. Zawiera kwas elagowy o właściwościach przeciwrakowych.

12,00 PLN

Olej z Pestek Winogron Organic

Olej z pestek winogron tłoczony na zimno, nierafinowany, organiczny
INCI: Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil

Olej o jasnozielonym zabarwieniu jest bardzo wszechstronnym i wartościowym surowcem i jednocześnie uniwersalnym olejem bazowym do przenoszenia wielu innych naturalnych składników. Olejek z pestek winogron nadaje skórze jedwabistą, gładką konsystencję, stąd zdobyta popularność przy zabiegach masażu oraz jako baza do kremów, balsamów i szamponów. Ma właściwości regenerujące, dlatego tak często występuje jako składnik w produktach leczniczych i odżywczych do pielęgnacji skóry i włosów.

12,00 PLN

Olej z Pestek Wiśni

Olej z Pestek Wiśni, zimnotłoczony, nierafinowany
INCI: PRUNUS CERASUS SEED OIL

Olej z pestek wiśni posiada lekką konsystencję i bardzo delikatny lekko marcepanowy zapach. Łatwo się wchłania przywracając skórze blask i elastyczność. Fantastycznie zmiękcza i ujędrnia skórę przy okazji likwidując zrogowacenia.

8,00 PLN

Olej Rycynowy ORGANIC

Olej Rycynowy polecany jest szczególnie jako składnik mikstur do pielęgnacji włosów i skóry głowy. Aplikowany na włosy wzmacnia je, nawilża, wygładza oraz dodaje blasku. Aplikowany na skórę głowy zapobiega łysieniu, stymuluje wzrost nowych włosów. Pobudza także wzrost oraz poprawia koloryt i grubość rzęs i brwi. Zmiękcza i zapobiega pękaniu skóry na stopach, kolanach i łokciach.

14,00 PLN

Olej Sezamowy ORGANIC

Olej Sezamowy polecany jest szczególnie jako olej do masażu. Posiada działanie rozgrzewające i odtruwające. Ze względu na zawartość naturalnego antyoksydantu - sezaminy, działającej synergicznie z tokoferolami (naturalna witamina E), posiada także silne działanie antystarzeniowe.

14,00 PLN

Olej ze Słodkich Migdałów ORGANIC

Olej ze Słodkich Migdałów jest szczególnie polecany dla kobiet w ciąży, młodych mam i ich dzieci. Zapobiega powstawaniu rozstępów w okresie ciąży i odchudzania. Jest delikatny i lekki, doskonały do pielęgnacji niemowląt i dzieci. Łagodzi pieluszkowe zapalenia skóry, odparzenia oraz ciemieniuchę.

8,00 PLN

Olej Słonecznikowy ORGANIC

Olej słonecznikowy, nierafinowany, zimnotłoczony ORGANIC
INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil

Nierafinowany Olej Słonecznikowy pięknie pachnie, delikatnie, wyraźnie słonecznikowo, przywodząc miłe wspomnienia letniej beztroski, poprawiając tym samym nie tylko stan naszej skóry i urodę, ale także stan ducha. Jest podstawowym olejem naturalnej pielęgnacji holistycznej.

26,00 PLN

Olej Tamanu

Olej Tamanu posiada unikalne właściwości wspomagające gojenie się ran oraz redukcję blizn. Jest znakomitym, naturalnym remedium na opryszczkę i zajady. Wykazuje działanie antybiotyczne, przeciwzapalne, antybakteryjne i przeciwgrzybicze.

12,00 PLN

Olej Waniliowy

Olej Waniliowy na bazie Oleju Słonecznikowego
INCI: VANILLA PLANIFOLIA OIL & HELIANTHUS ANNUS SEED OIL
 
Olej waniliowy na bazie oleju słonecznikowego to idealne połączenie naturalnych olejów. Dzięki ekstraktowi z wanilii zyskuje on wyjątkowy i przyjemny aromat, a także takie właściwości jak działanie przeciwnowotworowe, antyoksydacyjne oraz odprężające.

18,00 PLN

Olej z Nasion Brokułów ORGANIC

Olej z Nasion Brokułów ORGANIC zimnotłoczony, nierafinowany
INCI: BRASSICA OLERACEA ITALICA (BROCCOLI) SEED OIL

Olej z Nasion Brokułów jest doskonałym produktem do pielęgnacji włosów, ale również skóry i paznokci. Ma bardzo delikatny zapach oraz niezwykle szybko się wchłania.

16,00 PLN

Olej z Nasion Chia ORGANIC

Olej z Nasion Chia ORGANIC, zimnotłoczony, nierafinowany
INCI: SALVIA HISPANICA SEED
Nasiona Chia pozyskiwane są z Szałwi hiszpańskiej. W nasionach Chia występują w obfitych dawkach takie składniki jak: białko, błonnik, wapń, potas, magnez, fosfor i cenne kwasy tłuszczowe omega-3 i 6, oraz witaminę E (tokoferol). Olej Chia wykorzystywany jest do celów kosmetycznych i zdrowotnych.
20,00 PLN

Olej z Nasion Smoczego Owocu

Olej z nasion Smoczego Owocu, zimnotłoczony
INCI: HYLOCEREUS UNDATUS (DRAGONFRUIT) SEED OIL
Olej z nasion Smoczego Owocu tłoczony na zimno to doskonały produkt nawilżający, dzięki któremu można wzbogacić receptury kremów i balsamów.

10,00 PLN

Olej z Wiesiołka

Olej z Wiesiołka - naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno
INCI: OENOTHERA BIENNIS (EVENING PRIMROSE) SEED OIL
Olej z Wiesiołka otrzymywany jest w wyniku tłoczenia na zimno nasion wiesiołka. Ma on jasnożółtą barwę oraz swoisty zapach. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji włosów oraz paznokci, nawilżaniu ciała oraz w terapii podrażnień skórnych. Polecany jest przede wszystkim osobom o skórze przesuszonej, skłonnej do łuszczenia się, a także w pielęgnacji cery tłustej i trądzikowej.
23,00 PLN

Olej z Amarantusa

Olej z Nasion Amarantusa, zimnotłoczony, nierafinowany, 100% naturalny
INCI: AMARANTHUS CRUENTUS SEED OIL
Olej z Amarantusa jest doskonałym dodatkiem do produktów kosmetycznych, jednakże równie dobrze sprawdza się w postaci bazy do kremów, szamponów, mydeł, odżywek, serum, a także maseczek.

Dodaj komentarz