Kolagen z Elastyną

Kolagen z elastyna
Nie głosowano
9,50 PLN
Pojemność:

Kolagen z elastyną

INCI: SOLUBLE COLLAGEN AND HYDROLIZED ELASTIN
Kolagen z elastyną jest płynnym dodatkiem do kosmetyków, przeznaczonych dla osób po 25 roku życia. W tym wieku komórki skóry zmniejszają swoją produkcję kolagenu i elastyny.

W celu uzyskania jędrnej i napiętej skóry o młodzieńczym wyglądzie należy zadbać o odpowiednią ilość tych białek w skórze. Najłatwiejszą drogą dostarczenia tych składników skórze jest stosowanie, w codziennej pielęgnacji twarzy, produktów wzbogaconych o te komponenty.

WŁAŚCIWOŚCI

Kolagen z elastyną wykazuje liczne właściwości przyczyniające się do regeneracji, odmładzania i ujędrniania skóry. Są one podyktowane budową tych białek. Aminokwasy wchodzące w skład kolagenu i elastyny to prolina, glicyna, hydroksyprolina oraz hydroksylizyna.
kropla wody kwiat
Prolina wpływa na odmłodzenie skóry, poprzez uprzątnięcie komórek z białek zużytych oraz zbędnych komórkom. Dzięki temu są one zdrowsze i funkcjonują poprawnie. Dostarczenie proliny do komórek pozwala na zniwelowanie białek powstałych podczas stosowania nieprawidłowej diety, urazów mechanicznych, a także szkodliwego działania promieniowania UV.

Prolina ma także zdolność do wiązania cząsteczek wody. Dzięki temu zapewnia skórze prawidłowe nawilżenie, niezbędne do utrzymania prawidłowego metabolizmu komórek naskórka oraz nadające skórze jędrność. Hydroksyprolina powstaje w procesie hydroksylacji proliny. W naturalnych warunkach, w celu syntezy prawidłowego kolagenu w fibroblastach, niezbędna jest odpowiednia ilość kwasu askorbinowego.

Glicyna przyczynia się do prawidłowej syntezy keratyny. Jest to białko budujące włosy. Dzięki temu aminokwasowi, kolagen z elastyną można z powodzeniem stosować na włosy. Efektem takiego zastosowania będzie wzmocnienie łodygi włosa, a także pobudzony wzrost włosa.

Elastyna zapewnia elastyczność skórze. W jej skład wchodzą dwa aminokwasy: izodesmozyna oraz desmozyna. Tworzą one wiązania peptydowe, działające niczym sprężyna. Dzięki obecności tych włókien, raz naciągnięta tkanka wraca szybko do swoich pierwotnych rozmiarów. Ta właściwość ma szczególne znaczenie w terapii zmarszczek, blizn, cellulitu oraz zwiotczałej skóry.
 

STOSOWANIE

Kolagen z elastyną jest świetnym dodatkiem do kremów (stężenie 10-20%), emulsji oraz mgiełek do ciała (stężenie 20%). Tworząc emulsję, można wykorzystać takie oleje kosmetyczne, jak na przykład olej konopny lub olej kokosowy.

Produkty wzbogacone w kolagen z elastyną będą idealne do redukcji zmarszczek oraz cieni pod oczami. Przyczynia się do prawidłowego wzrostu tkanki skórnej na obszarze zmarszczki, co skutkuje zmniejszeniem jej widoczności.

Świetnie nadaje się do terapii skóry objętej cellulitem oraz rozstępami. Znalazł również zastosowanie w kremach wygładzających, a także przeznaczonych do spłycania blizn.
Kolagen z elastyną przyczynia się do ujędrnienia biustu, a tym samym jego naturalnego podnoszenia. Sprawdza się także w ujędrnieniu skóry szyi, dłoni oraz dekoltu.

Jego stosowanie wspomaga likwidację widocznych pod cienką skórą naczynek, a także poprawia krążenie żylne i tętnicze oraz przyczynia się do redukcji opuchlizn, na przykład po ukąszeniu owadów.

Kolagen z elastyną jest świetnym produktem nawilżającym, dlatego znalazł zastosowanie w kremach przeznaczonych do skóry suchej i wiotkiej.
Efektem stosowania kolagenu z elastyną jest idealnie gładka, przyjemna w dotyku i elastyczna skóra.

Ekstrakt Kolagenu z elastyną sprawdza się jako dodatek do produktów przeznaczonych do pielęgnacji włosów. Wspomaga ich wzrost, a także przyczynia się do ich regeneracji.

Przeciwwskazania do stosowania: choroby nerek, uczulenie, choroby z grupy kolagenoz.
 

Buteleczki z kolagenem

 

12,00 PLN

Kwas Hialuronowy 1,5%

Kwas hialuronowy nazywany jest fontanną młodości. Wygładza skórę, redukuje zmarszczki, przywraca elastyczność i intensywnie nawilża. Ponadto, kwas hialuronowy pobudza regenerację tkanek - łagodzi podrażnienia, przyśpiesza cofanie się zmian potrądzikowych (blizn, podrażnień, plam).

98,00 PLN

Kwas Hialuronowy Oligo 100%

Kwas Hialuronowy Oligo to czysta postać kwasu w formie oligocząsteczkowej. Oligocząsteczki to najmniejsze z możliwych do uzyskania cząsteczek, zapewniające maksymalnie efektywne przenikanie kwasu w głąb skóry, zapewniając wyjątkowe nawilżenie i redukcję zmarszczek.

9,00 PLN

Kolagen

Ekstrakt Wodno-Glicerynowy z Kolagenu
INCI: SOLUBLE COLLAGEN
Ekstrakt Wodno-Glicerynowy z Kolagenu ze skór cielęcych zapewnia najlepszą zgodność z kolagenem ludzkim. Kolagen jest wytwarzany samodzielnie przez skórę człowieka, przy dostarczeniu odpowiedniej ilości kwasu askorbinowego.

24,00 PLN

Koenzym Q10 100%

Koenzym Q10 stymuluje proces podziału komórkowego, chroni przed rozpadem kolagenu i utratą obecnego w skórze kwasu hialuronowego. Regularnie stosowany powoduje zanik drobnych zmarszczek oraz spłycenie zmarszczek głębokich, wzrost nawilżenia i elastyczności skóry.

26,00 PLN

Kwas Kojowy 100%

Kwas Kojowy skutecznie rozjaśnia skórę, usuwa przebarwienia, piegi i plamy. Dodatkowo, jako naturalny antyoksydant, chroni skórę przed starzeniem, działa przeciwzmarszczkowo i nawilżająco.

15,00 PLN

Kwas Laktobionowy

INCI: Lactobionic Acid
Kwas laktobionowy to prawdziwa rewolucja na rynku kosmetycznym ponieważ jest łagodniejszy i bardzo dobrze przyswajany przez skórę nie powodując przy okazji świądu, zaczerwień i podrażnień.
9,00 PLN

D-Pantenol 75%

D-Pantenol, czyli prowitamina B5, jest niezbędnym uzupełnieniem naturalnie występującej w ludzkiej skórze i włosach witaminy B5. Jej niedobór objawia się szorstkością, suchością i łuszczeniem się skóry, oraz przedwczesnym siwieniem i wypadaniem oraz zmatowieniem i przesuszeniem włosów.

26,00 PLN

Nano-Lipobelle A/E

Nanoemulsja z witaminami A i E

Nano-Lipobelle to przezroczysta emulsja, o lekko żółtawym zabarwieniu, która składa się z dobrze dobranych cząsteczek. Rdzeń olejowy służy jako nośnik ważnych witamin A i E.
6,00 PLN

Gliceryna Kosmetyczna 99,89%

Gliceryna wykazuje bardzo silne właściwości higroskopijne, tj. wiąże i zatrzymuje wilgoć, intensywnie nawilża. Koi przesuszoną, spierzchniętą i podrażnioną skórę, wygładza, poprawia elastyczność i pobudza procesy odnowy naskórka.

9,00 PLN

Witamina C

Witamina C posiada silne właściwości przeciwutleniające. Chroni komórki skóry przed wolnymi rodnikami i utlenianiem, spowalniając wydatnie procesy starzenia. Stymuluje aktywność fibroplastów i syntezę kolagenu, niezbędnego dla zachowania sprężystości i jędrności skóry. Ponadto, witamina C hamuje proces wytwarzania melaniny, dzięki czemu rozjaśnia i rozświetla, zmniejsza przebarwienia posłoneczne.

16,00 PLN

Witamina E

Witamina E jest jednym z najskuteczniejszych antyoksydantów. Hamuje procesy starzenia się skóry, przeciwdziała skutkom promieniowania UV oraz palenia papierosów. Wzmacnia naturalne bariery ochronne skóry. Działa przeciwzapalnie, normalizuje czynność gruczołów łojowych, łagodzi zmiany ropne towarzyszące trądzikowi pospolitemu i łojotokowemu zapaleniu skóry.

7,00 PLN

Mocznik

Mocznik ma niezwykle szerokie spektrum działania, uzależnione od stężenia w finalnym produkcie. Stosowany w niskich stężeniach nawilża, w średnich stężeniach zmiękcza skórę i poprawia przenikanie substancji aktywnych, pomaga zwalczyć trądzik. W stężeniach wysokich złuszcza, wspomaga leczenie AZS, łuszczycy, rybiej łuski.

49,00 PLN

Retinol 100%

Retinol to wysoce efektywna, a zarazem bezpieczna forma witaminy A. Stymuluje odnowę komórkową naskórka i skóry właściwej, reguluje proces keratynizacji, stymuluje produkcję kolagenu i elastyny oraz naturalną syntezę kwasu hialuronowego. Skóra staje się zdrowsza, grubsza, mniej wrażliwa, jędrniejsza.

6,00 PLN

Węgiel aktywny

Węgiel aktywny
INCI: ACTIVATED CHARCOAL / CHARCOAL POWDER
Węgiel aktywowany jest doskonałym dodatkiem kosmetyków, które uzyskują dzięki niemu moc oczyszczającą, ściągającą, antybakteryjną. Można go z powodzeniem dodać do mydeł i żeli, maseczek, peelingów, a nawet szamponów do włosów i pasty do zębów.

14,00 PLN

Węgiel z Bambusa

Węgiel aktywny z bambusa
INCI: CHARCOAL POWDER
Węgiel bambusowy jest węglem aktywnym pozyskanym z odnawialnego źródła, jakim jest najszybciej rosnąca roślina na świecie, a także jedna z najwyższych traw - bambus. Roślina ta sama w sobie ma właściwości bakteriobójcze oraz antyseptyczne.

Dodaj komentarz