Olej z Orzechów Włoskich

Olej z Orzechów Włoskich
Olej z Orzechów WłoskichOlej z Orzechów Włoskich
Nie głosowano
11,00 PLN
Pojemność:

Olej z Orzechów Włoskich jest szczególnie polecany do użycia w charakterze oleju regeneracyjnego, kojącego. Łagodzi podrażnienia po intensywnym opalaniu, po zastosowaniu peelingów czy kuracji retinoidami, po goleniu oraz depilacji. Także do codziennej pielęgnacji cery suchej i mieszanej, skłonnej do podrażnień.

Olej z Orzechów Włoskich charakteryzuje wysoka zawartość nienasyconych, w tym wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (omega-3, omega-6). Jest bogatym źródłem witaminy A, E i K oraz witamin z grupy B. Wykazuje właściwości przeciwzapalne, antybakteryjne i antyoksydacyjne.

Olej z Orzechów Włoskich posiada delikatny, lekko orzechowy zapach. Może być stosowany zarówno bezpośrednio na skórę, włosy i paznokcie, jak i jako dodatek do gotowych - oraz składnik domowych - kosmetyków.

Olej z Orzechów Włoskich z Manufaktury Kosmetycznej (INCI: Juglans Regia (Walnut) Seed Oil) to naturalny, zimnotłoczony i nierafinowany olej kosmetyczny najwyższej jakości, bez żadnych domieszek.

Jak każdy naturalny olej także Olej z Orzechów Włoskich jest wrażliwy na działanie światła, dlatego też pakowany jest w białe, nieprzeźroczyste buteleczki. Dla wygody użytkowania wszystkie opakowania wyposażone są w pompkę ułatwiającą dozowanie.

Dodaj komentarz