Olejek Mandarynkowy

Olejek Mandarynkowy
Nie głosowano
12,00 PLN
Pojemność:

Olejek Mandarynkowy jest stosowany w kosmetyce ze względu na piękny, powszechnie lubiany zapach oraz właściwości tonizujące i antyseptyczne.

W aromaterapii stosowany ze względu na działanie uspokajające, delikatnie nasenne, odprężające, harmonizujące, zwłaszcza w połączeniu z olejkiem Lawendowym.

Olejek Mandarynkowy pachnie przyjemnie, cytrusowo, lekko wytrawnie. Nuta zapachowa górna, intensywna. Dobrze komponuje się z innymi olejkami cytrusowymi: Bergamotowym czy Pomarańczowym oraz olejkiem Lawendowym, Cynamonowym i Goździkowym z Pąków.

Olejek Mandarynkowy z Manufaktury Kosmetycznej (INCI: Citrus Nobilis Peel Oil) to naturalny, 100% olejek eteryczny najwyższej jakości, bez żadnych dodatków.

Olejku Mandarynkowego nie należy stosować bezpośrednio przed opalaniem. Nie należy także stosować nierozcieńczonego olejku bezpośrednio na skórę. Zaleca się stosowanie 10-15 kropli w kominku aromaterapeutycznym, 10-15 kropli na wannę do kąpieli, 2-6 kropli na łyżkę stołową oleju do masażu. Olejek jest łatwopalny (temperatura zapłonu 48 st. C) i nie należy go mocno podgrzewać.

Dodaj komentarz