Olej Rycynowy ORGANIC

Olej Rycynowy
Olej RycynowyOlej Rycynowy
Nie głosowano
8,00 PLN
Pojemność:

Właściwości i stosowanie oleju rycynowego

Olej Rycynowy polecany jest szczególnie jako składnik mikstur do pielęgnacji włosów i skóry głowy. Aplikowany na włosy wzmacnia je, nawilża, wygładza oraz dodaje blasku. Aplikowany na skórę głowy zapobiega łysieniu, stymuluje wzrost nowych włosów. Pobudza także wzrost oraz poprawia koloryt i grubość rzęs i brwi. Zmiękcza i zapobiega pękaniu skóry na stopach, kolanach i łokciach.

Okłady wykonywane przy użyciu gazy nasączonej Olejem Rycynowym pobudzają naturalną regenerację tkanek, poprawiają krążenie, oczyszczają z toksyn, pomagają odbudować naturalną homeostazę.

Olej Rycynowy dodany do mydła lub innego kosmetyku myjącego zapewni dobre, naturalne pienienie. Ze względu na efekt nabłyszczający sprawdzi się także jako dodatek do błyszczyków do ust.

Olej Rycynowy z Manufaktury Kosmetycznej (INCI: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil) to organiczny, zimnotłoczony i nierafinowany (ale oczyszczony z trującej rycyny) olej kosmetyczny najwyższej jakości, bez żadnych domieszek.

Olej Rycynowy oraz kosmetyki z jego dodatkiem nie powinien być stosowany w okresie ciąży.

Jak każdy naturalny olej także Olej Rycynowy jest wrażliwy na działanie światła, dlatego też pakowany jest w białe, nieprzeźroczyste buteleczki z HDPE. Dla wygody użytkowania wszystkie opakowania wyposażone są w pompkę ułatwiającą dozowanie.

Dodaj komentarz