Olejek Ylang-Ylang

Olejek Ylang-Ylang
Nie głosowano
26,00 PLN
Pojemność:

Olejek Ylang-Ylang stosowany jest w kosmetyce ze względu na znakomite właściwości antyłojotokowe. Reguluje produkcję sebum, łagodzi stany zapalne, zapobiega łuszczeniu się skóry. Także jako dodatek do szamponów i odżywek do tłustych włosów.

Stosowany aromaterapeutycznie pobudza zmysły, rozluźnia ciało i umysł, wzmacnia libido. Jest znakomitym afrodyzjakiem, zwłaszcza w połączeniu z olejkiem Grejpfrutowym.

Olejek Ylang-Ylang stosowany jako afrodyzjak najlepiej będzie aplikować w formie masażu olejowego albo jako dodatek do kąpieli.

Olejek Ylang-Ylang pachnie orientalnie, kwiatowo-korzennie, intensywnie. Nuta zapachowa górna i środkowa. Dobrze komponuje się z olejkiem Pomarańczowym, Bergamotowym, Cytrynowym, Grejpfrutowym i Petitgrain.

Olejek Ylang-Ylang występuje w kilku gatunkach: EXTRA, I, II i III, gdzie kolejne gatunki oznaczają, że olejek był pozyskany z surowca uprzednio użytego już do pozyskania olejku wyższej jakości. Olejek z Manufaktury Kosmetycznej (INCI: Cananga Odorata Flower Oil) to olejek w gatunku EXTRA, najwyższej jakości, pozyskany ze świeżych roślin (w pierwszej destylacji).

Olejek Ylang-Ylang, ze względu na dużą siłę działania i intensywny zapach, należy stosować w niewielkich ilościach. Nie należy także stosować nierozcieńczonego olejku bezpośrednio na skórę. Zaleca się stosowanie do 2 kropli na zabieg.

Dodaj komentarz