Ekstrakt w-g z Róży

Ekstrakt w-g z Róży
Nie głosowano
12,00 PLN
Pojemność:

Ekstrakt wodno-glicerynowy z Róży japońskiej wykazuje działanie antyalergiczne i nawilżające. Hamuje proces starzenia oraz wzmacnia procesy regeneracyjne - zwiększa aktywność enzymów antyoksydacyjnych (chroniących przed wolnymi rodnikami), stymuluje ekspresję genów oraz ogranicza utlenianie lipidów.

Róża japońska zawiera duże ilości naturalnej witaminy C, witamin z grupy B oraz witamin: A, K, E i PP. Ekstrakt poprawia sprężystość skóry, rozjaśnia i rozświetla. Wybiela przebarwienia i plamy.

Naturalne flawonoidy zawarte w ekstrakcie uszczelniają i uelastyczniają ściany naczyń krwionośnych, poprawiając kondycję cery ze skłonnością do rumienia i powstawania pajączków.

Ekstrakt może być stosowany jako dodatek do kremów, mleczek i maseczek, oraz do hydrolatów używanych zamiast toniku. Dodany do Hydrolatu różanego wzmocni jego działanie. Otrzymamy w ten sposób doskonały tonik do cery dojrzałej. Zalecane maksymalne stężenie ekstraktu w gotowym kosmetyku to 10%.

Ekstrakt wodno-glicerynowy z Róży japońskiej z Manufaktury Kosmetycznej (INCI: Glycerin, Aqua, Rosa Rugosa Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate), to naturalny, czysty wyciąg ziołowy o wyjątkowo dużej koncentracji substancji czynnych (D/E 1:5), dzięki czemu może być stosowany w niewielkich ilościach, zapewniając przy tym silny efekt kosmetyczny.

Dodaj komentarz