Aktualne Promocje

13 Products

  • Od: 12,00 

    Właściwości i stosowanie Glinka Różowa ma działanie kojące, oczyszczające i odtruwające. Wygładza i rozpromienia cerę, reguluje krążenie krwi w skórze nadając jej zdrowego, różowego kolorytu oraz świeżości. Glinka Różowa posiada w dużym stopniu właściwości Glinki Czerwonej ale jest przy tym łagodniejsza, stąd też polecana jest osobom dla których Glinka Czerwona […]

  • Od: 7,00 
    Hydrolat z Kocanki
    INCI: HELICHRYSUM ITALICUM (IMMORTELLE) FLOWER WATER

    Hydrolat z kocanki jest bezbarwnym, przeźroczystym produktem kosmetycznym, ma specyficzny zapach charakteryzujący kwiaty kocanki włoskiej, przypomina on delikatnie ziołową herbatę. Hydrolat ten poleca się przede wszystkim osobom, które cierpią na problemy z trądzikiem i tłustą cerą.

  • Od: 9,00 

    Proponowany hydrolat pozyskiwany jest z lawendy uprawianej w Bułgarii. Są to organiczne uprawy, zatem produkt jest certyfikowany, bezpieczny i pozbawiony konserwantów. Sam hydrolat powstaje po destylacji kwiatów tej rośliny.

  • Od: 7,00 

    Hydrolat Rumiankowy ORGANIC

    INCI: ANTHEMIS NOBILIS FLOWER WATER

    Hydrolat Rumiankowy ma działanie łagodzące i przeciwzapalne. Polecany dla wszystkich typów skóry, od suchych po tłuste. Także dla skóry wrażliwej, w tym skóry z rozszerzonymi naczyniami. Sprawdzi się przy różnych dolegliwościach, jest bardzo wydajny oraz w pełni naturalny.

  • Od: 9,00 

    Masło kosmetyczne z Mango INCI: MANGIFERA INDICA SEED BUTTER Masło z Mango wytwarzane jest z pestek owoców rośliny Mangifera Indica, poprzez tłoczenie na zimno i w następnym etapie rafinowanie. Masło kosmetyczne z mango to uniwersalny produkt naturalny, który możesz wykorzystać do stworzenia własnego kremu, mydła, maseczki, balsamu, a nawet peelengu. […]

  • Od: 12,00 

    Naturalny Olej z Czarnuszki Właściwości i stosowanie oleju z Czarnuszki Olej z Czarnuszki posiada liczne właściwości pielęgnacyjne i prozdrowotne. To jemu w dużej mierze zawdzięczała swe legendarne piękno Kleopatra, królowa starożytnego Egiptu. Olej wykazuje silne działanie przeciwstarzeniowe i antyoksydacyjne oraz przeciwzapalne i ochronne. Silne właściwości antyoksydacyjne Oleju z Czarnuszki wynikają […]

  • Od: 23,00 

    Olej z nasion kozieradki, tłoczony na zimno, nierafinowany INCI: TRIGONELLA FOENUM-GRAECUM SEED OIL   Olej z kozieradki wytwarzany jest w procesie tłoczenia na zimno nasion kozieradki pospolitej. Olej z nasion kozieradki słynie przede wszystkim z właściwości ujędrniających, wykorzystywanych w pielęgnacji biustu, a także z dobroczynnego działania na cebulki i łodygi […]

  • Od: 10,00 

    Właściwości i stosowanie oleju ziołowego z Łopianu Olej ziołowy z Łopianu stosowany do pielęgnacji skóry głowy zapobiega wypadaniu włosów, redukuje przetłuszczanie się, łojotok, łupież. Zagęszcza włosy i zmniejsza ich łamliwość. Stosowany na skórę wspomaga leczenie trądziku, świądu i czyraków. Olej ziołowy z Łopianu hamuje rozwój bakterii oraz grzybów, wykazuje działanie […]

  • Od: 11,00 

    Olejek Lawendowy stosowany na skórę wykazuje właściwości przeciwgrzybiczne, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Normalizuje produkcję łoju. Idealny do pielęgnacji cery trądzikowej, tłustej oraz zniszczonych, łatwo przetłuszczających się włosów.

    W aromaterapii stosowany ze względu na działanie relaksacyjne, odprężające, przeciwdepresyjne. Ułatwia zasypianie, przywraca równowagę emocjonalną, łagodzi ból głowy.

  • Od: 29,00 

    Olejek Manuka jest wyjątkowo silnym antyseptykiem. Łagodzi zmiany łojotokowe, trądzik, grzybice skóry, świąd. Jest inhibitorem histaminy tzn. działa przeciwalergicznie, łagodzi swędzenie i pieczenie. Wcierany w skórę działa przeciwbólowo i przeciwzapalnie, przeciwreumatycznie.

    Stosowany aromaterapeutycznie stabilizuje i chroni wegetatywny system nerwowy, dlatego też jest szczególnie polecany dla osób wrażliwych emocjonalnie, łatwo popadających w stany depresyjne, smutek i przygnębienie, zestresowanych.

  • Od: 8,00 

    Olejek Pomarańczowy stymuluje regenerację skóry i chroni ją przed wysuszeniem. Wzmacnia tkankę łączną, ujędrnia, redukuje efekt pomarańczowej skórki. Ze względu na piękny, łagodny zapach sprawdzi się znakomicie także w roli aromatu kosmetyków naturalnych.

    W aromaterapii stosowany w celu pobudzenia apetytu i łagodzenia dolegliwości trawiennych. Także odprężająco i rozluźniająco, a zarazem orzeźwiająco. Pomaga osiągnąć pogodny, radosny nastrój.

  • Od: 10,00 

    Eteryczny olejek sosnowy

    Olejek Sosnowy stosowany w formie masażu łagodzi dolegliwości reumatyczne oraz bóle mięśniowe. Poprawia ukrwienie skóry, dzięki czemu staje się ona lepiej dotleniona i zdrowsza.

    W aromaterapii stosowany ze względu na znakomite właściwości wspomagające leczenie schorzeń układu oddechowego. Uwalnia zalegającą wydzielinę oskrzelową, ułatwia wykrztuszanie, działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie. Łagodzi zapalenie płuc. Na psychikę wpływa wzmacniająco. Pozwala przezwyciężyć wyczerpanie i otępienie umysłowe.

  • Od: 12,00 

    Witamina E Oferujemy najwyższej jakości olejek z witaminą E – INCI: Tocopherol, dzięki któremu zadbasz o młody i zdrowy wygląd swojej skóry. To kompletna kompozycja wszystkich typów tokoferoli (D-α, β, γ i δ) o stężeniu 80%, co przekłada się na skuteczność preparatu. Nasz produkt dostępny jest w dwóch pojemnościach – […]