Oleje kosmetyczne

Oleje roślinne uzyskuje się poprzez tłoczenie roślin oleistych i neutralne filtrowanie mechaniczne. Naturalne, zimnotłoczone, nierafinowane oleje nie są poddawane żadnej dalszej obróbce wykorzystującej wysokie temperatury czy procesy chemiczne. Tylko takie oleje są w pełni wartościowym produktem kosmetycznym.

Roślinne Naturalne Oleje Kosmetyczne

Oleje roślinne są prawdziwą skarbnicą witamin, fitohormonów, fitosteroli i fosfolipidów. Opóźniają procesy starzenia, zwalczają wolne rodniki, natłuszczają, odżywiają, chronią skórę przed wysuszeniem i niekorzystnymi czynnikami środowiskowymi.

Oleje roślinne mogą być stosowane bezpośrednio na skórę i paznokcie, a w niewielkich ilościach także na włosy. Są podstawowym składnikiem naturalnych kremów, emulsji i mleczek.

Olej kosmetyczny stosowany bezpośrednio na mokrą skórę – najlepiej zwilżoną hydrolatem – doskonale zastępuje w codziennej pielęgnacji gotowe kremy. Olej szybko się wchłania a początkowe świecenie się skóry ustępuje po kilku minutach.

Zapraszamy do zapoznania się z naszą bogatą ofertą w pełni naturalnych surowców roślinnych !

49 Products

  • Od: 22,00 

    Naturalny Olej Arganowy ORGANIC, tłoczony na zimno, nierafinowany olej kosmetyczny Olej Arganowy ma znakomity wpływ na zdrowie i urodę. Wykazuje intensywne działanie antyoksydacyjne (zwalcza wolne rodniki), przeciwstarzeniowe oraz przeciwzmarszczkowe. Opóźnia procesy degradacji włókien elastynowych i kolagenowych. Reguluje wydzielanie sebum. Właściwości i zastosowanie Jest szczególnie polecany w pielęgnacji skóry skłonnej do […]

  • Od: 17,00 

    Właściwości i stosowanie oleju Avocado Olej Avocado jest jednym z najcenniejszych olejów kosmetycznych. Zawiera prawdziwe bogactwo witamin (A, B, E, H, K, PP, F). Intensywnie nawilża i odżywia. Posiada właściwości kojące, przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne. Stosowany wspomagająco w leczeniu egzemy i łuszczycy. Olej Avocado nie uczula i nie podrażnia nawet bardzo […]

  • Od: 17,00 

    Olej Jojoba odkryto dla przemysłu kosmetycznego, kiedy to zaprzestano pozyskiwania do tych celów oleju wielorybiego. Wkrótce okazało się, że Olej Jojoba nie tylko znakomicie zastępuje tłuszcz wielorybi, ale jest pod wieloma względami od niego lepszy. Właściwości i stosowanie Olej Jojoba dodany do kosmetyku zagęszcza go, oraz przedłuża trwałość innych, mniej […]

  • Od: 12,00 

    Właściwości i zastosowanie oleju Olej Kokosowy doskonale nawilża i natłuszcza skrajnie przesuszoną skórę i włosy. Jest znakomity do olejowania włosów, zwłaszcza suchych i łamliwych. Olej Kokosowy w temperaturze pokojowej ma postać stałą, stąd – podobnie jak masła – jest wygodny w stosowaniu. Olej Kokosowy ma postać ciekłą w temperaturze powyżej […]

  • Od: 12,00 

    Właściwości i zastosowanie Olej Konopny wyróżnia wyjątkowa zdolność łagodzenia dolegliwości skórnych towarzyszących egzemie, AZS, łuszczycy. Może być stosowany także na włosy oraz skórę głowy, łagodząc swędzenie oraz suchość. Jest szczególnie polecany do pielęgnacji cery normalnej oraz tłustej. Szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu. Olej konopny nie tylko łagodzi przebieg […]

  • Od: 15,00 

    Olej Makadamia właściwości Olej z orzechów Makadamia jest szczególnie polecany do skóry suchej, wrażliwej, dojrzałej, podrażnionej a także do suchych i łamliwych włosów. Najlepszy z olei o właściwościach antycellulitowych. Bardzo dobrze się wchłania. Olej Makadamia hamuje proces starzenia się skóry, chroniąc ją przed wpływem wolnych rodników. Posiada doskonałe właściwości zmiękczające […]

  • Od: 11,00 

    Olej z nasion Neem Olej z nasion Miodii indyjskiej INCI: AZADIRACHTA INDICA (NEEM) OIL Olej z Neem pozyskiwany jest z nasion drzewa Miodii indyjskiej. Inna nazwa dlatego produktu to olej margosa. Wykorzystywany jest on w produktach służących pielęgnacji zarówno skóry, jak i włosów. W Indiach oraz medycynie ajuwerdyjskiej, wszystkie części […]

  • Od: 9,00 

    Właściwości i stosowanie oleju rycynowego Olej Rycynowy polecany jest szczególnie jako składnik mikstur do pielęgnacji włosów i skóry głowy. Aplikowany na włosy wzmacnia je, nawilża, wygładza oraz dodaje blasku. Aplikowany na skórę głowy zapobiega łysieniu, stymuluje wzrost nowych włosów. Pobudza także wzrost oraz poprawia koloryt i grubość rzęs i brwi. […]

  • Od: 14,00 

    Właściwości i stosowanie Olej Sezamowy polecany jest szczególnie jako olej do masażu. Posiada działanie rozgrzewające i odtruwające. Ze względu na zawartość naturalnego antyoksydantu – sezaminy, działającej synergicznie z tokoferolami (naturalna witamina E), posiada także silne działanie antystarzeniowe. Olej Sezamowy stymuluje krążenie i poprawia ukrwienie cery szarej, zmęczonej, starzejącej się. Jest […]

  • Od: 8,00 

    Olej słonecznikowy, nierafinowany, zimnotłoczony ORGANIC INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil   Nierafinowany Olej Słonecznikowy pięknie pachnie, delikatnie, wyraźnie słonecznikowo, przywodząc miłe wspomnienia letniej beztroski, poprawiając tym samym nie tylko stan naszej skóry i urodę, ale także stan ducha. Jest podstawowym olejem naturalnej pielęgnacji holistycznej. Naturalny, tłoczony na zimno, nierafinowany […]

  • Od: 29,00 

    Olej Tamanu naturalny, nierafinowany. Właściwości i stosowanie Olej Tamanu posiada unikalne właściwości wspomagające gojenie się ran oraz redukcję blizn. Jest znakomitym, naturalnym remedium na opryszczkę i zajady. Wykazuje działanie antybiotyczne, przeciwzapalne, antybakteryjne i przeciwgrzybicze. Olej Tamanu jest dosyć gęsty, bogaty, ciężki i z tego względu nie jest polecany do stosowania […]

  • Brak
    Od: 19,00 

    Olej Waniliowy na bazie Oleju Słonecznikowego INCI: VANILLA PLANIFOLIA OIL & HELIANTHUS ANNUS SEED OIL Olej waniliowy na bazie oleju słonecznikowego to idealne połączenie naturalnych olejów. Dzięki ekstraktowi z wanilii zyskuje on wyjątkowy i przyjemny aromat, a także takie właściwości jak działanie przeciwnowotworowe, antyoksydacyjne oraz odprężające. Zastosowanie tego połączenia olejów […]

  • Brak
    Od: 15,00 

    Olej z Nasion Amarantusa, zimnotłoczony, nierafinowany, 100% naturalny INCI: AMARANTHUS CRUENTUS SEED OIL Olej z Amarantusa jest doskonałym dodatkiem do produktów kosmetycznych, jednakże równie dobrze sprawdza się w postaci bazy do kremów, szamponów, mydeł, odżywek, serum, a także maseczek. Olej z nasion Amarantusa jest odpowiednikiem oleju z wątroby rekina, dzięki […]

  • Brak
    Od: 16,00 

    Olej z Amarantusa, zimnotłoczony, nierafinowany, z dodatkiem olejku różanegoINCI: AMARANTHUS CRUENTUS SEED OIL, ANIBA ROSAEONDORAOlej z Amarantusa z dodatkiem olejku różanego to produkt idealnie nadający się jako baza do wielu kosmetyków wykorzystywanym w codziennej pielęgnacji ciała i włosów. Na jego podstawie z łatwością można wykonać szampony, mydła, kremy, odzywki oraz […]

  • Olej z bawelnyolej z bawelny nasion
    Od: 12,00 

    Olej z nasion bawełny Olej z nasion bawełny jest tłoczony na zimno i rafinowany INCI: GOSSYPIUM HERBACEUM SEED OIL Olej z nasion bawełny tłoczony na zimno i poddawany jest procesowi rafinacji w celu usunięcia obecnych w oleju substancji obronnych–gossypolu, chroniących roślinę przed insektami i roślinożercami. O przydatności oleju z nasion […]

  • Od: 25,00 

    Olej z nasion borówki tłoczony na zimno, nierafinowany INCI: VACCINIUM MYRTILLUS SEED OIL   Olej z nasion borówki bogaty jest w składniki odżywcze, takie jak witaminy C oraz E, które są naturalnymi antyoksydantami, a także kwasy omega-3 i omega-6. Olej borówki pozyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimno nasion borówki […]